Милен Цветков – орисан да търси правда!

Какви въпроси провокира смъртта на журналиста и имаме ли вече отговори?

“Блажени изгонените заради правда, защото тяхно е царството небесно”. (Матей глава 5, стих 10). Журналистът Милен Цветков – непримирим, търсещ справедливост, борещ се за правда до последния си дъх.

На 19 април през 2020 година, на Великден, той си отиде при тежка катастрофа в столицата. Джип се врязва в колата на Милен Цветков с 99 км/ч.

Следва вълна от реакции, негови близки, както и непознати остават шокирани от трагедията.

Една година след смъртта на Милен Цветков, делото още не е приключило на първа инстанция. По думите на адвоката на близките му Менко Менков то още не е приключило, защото много скоро влезе от фазата на досъдебното производство в Първоинстанционния съд, предава Евроком.

На 12-и май ще бъде насрочено поредното съдебно заседание, за което са призовани останалите свидетели в списъка към обвинителния акт на Прокуратурата.

Според адв. Менко Менков отежняващо вината обстоятелство е, че по време на инцидента около катастрофата е имало изключително много хора, които по чудо са спасили живота си.

По- думите на адвокат Менков делото би могло да бъде приключено на първата съдебна инстанция до края на календарната година.

На фона на 112-ото място по свобода на словото през последните години от живота си един от най-добрите журналисти в България Милен Цветков си търси място в телевизионната среда. След като една от големите национални телевизии прекъсва договора му, той остава без работа за известно време.

Цветков е чувствал липса за това, че не се занимава с телевизия – попрището, за което е призван, но до последно той отказва да говори по тази тема или да се оплаква в публичното пространство.

Две години по-късно се появява Люба Ризова, която е с над 20 години опит в телевизионната журналистика у нас. Тя кани Милен Цветков в ТВ1, в предаването „Алтернативата“ като водещ.

Според Цветков няма такова нещо като истина. По думите му споделена от много хора субективност се превръща в нещо, което след това наричаме истина.

Близките му го описват като човек излязъл извън рамката, със собствен стил, собствени сетива за работата, авторитетите за него са били нещо преходно. Оставал е верен единствено и само на себе си, позовавайки се на личните си ценности и убеждения.

През очите на любовта всичко изглежда красиво. През очите на любовта гледа и Милена Иванова, която през последните години на живота на Милен Цветков стои до него, подкрепя го и му дава опора. Тя написа и книга за него “379 дни с Милен Цветков“.

Милена споделя пред нас гордостта и радостта на обичания журналист да се върне отново към призванието си. Щастието да получи отново журналистическа карта за него две години по-късно е било несравнимо.

Ние зрителите ще запомним Милен Цветков с неговата харизма, която виждахме и от малкия екран. Ще го запомним с точните коментари, с будния дух, с това, че ни представяше актуалните теми по безкомпромисен начин. Благодарим му, че посвети живота си на зрителите, които бяха част от неговото обично семейство.

източник www.dunavmost.com

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: