Божан Петров: Най-хубавото тепърва ни предстои!

„Приносът на Божан е огромен, той е от незаменимите хора“.

Това каза в първото предаване без редакторската подкрепа на Божан водещият на „Политически НЕкоректно“ по програма „Хоризонт“ по БНР Петър Волгин. 

Двамата са творчески тандем повече от 20 години. Работили са заедно в предаванията „Без контрол“, „Дим над водата“, „Деконструкция“, „Политически НЕкоректно“, „12+3“, в различни вестници, списания и телевизии. 

Божан Петров ни напусна внезапно в последния ден на април. Обичан от колегите заради чувството си за хумор и забавно отношение към света, Божан работи в БНР от 2000 година. Всяка събота слушателите очакваха неговия „Отечествен радиопреглед“. В последния от тях той каза: 

Идва, идва моментът, скъпи сънародници, на нашето свободно словоизлияние. Настъпи часът, когато ние, клетите рожби на Отечественото, отново ще вземем съдбата в собствените си ръце. Това почти винаги има тъжни последици, но все пак е добре, че от време на време ни се дава тази възможност. Гласувайки, преобладаващата част от гласоподавателите ще накаже всички останали, а заедно с това и себе си за следващите четири години, но именно в това, душици, се съдържа магията и очарованието на българската демокрация. Това е засега. Най-хубавото тепърва ни предстои!“. 

Така Божан Петров обясняваше политическата действителност и български нрави и във филмите, за които написа сценарии в последните години. Ценителите на киното го познават и като сценарист на игралния филм „Летовници“. 

източник www.dunavmost.com

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: