Десетки хиляди българи тръгнаха на път по Великден

петък, 30 април 2021, 10:00 ч.

Хиляди българи тръгнаха на път за празниците. Само в посока към Гърция се изнасят около 20 000 души, сочат данните на Института за анализи и оценка на туризма. Повечето хотели и къщи за гости в южната ни съседка обаче ще останат затворени на този етап и ще отворят в средата на май.

Заради натрупалите се поне пет почивни дни още в четвъртък следобед се стигна до задръствания и напрежение по пътищата. Сериозен е трафикът на изходите на София и днес, в петък, показа Нова ТВ.

„Днес очакваме доста пътуващи. В четвъртък трафикът беше много сериозен, очакваме да е такъв и днес. Не се стигна до сериозни проблеми по пътищата. Няма сериозни инциденти с тежко пострадали или загинали лица. Имаше малки инциденти и предпоставки за сериозни такива”, обясни главен инспектор от „Пътна полиция” Лъчезар Близнашки.

Според него ремонтите на АМ „Тракия” възпрепятстват движението. От „Пътна полиция” отправиха молба те да бъдат прекратени за празниците, но решението е на АПИ, които са решили да продължат някои от ремонтните дейности.

Инспектор Близнашки препоръчва на шофьорите да използват обходния маршрут през Подбалканския път в участъка край Стара Загора от АМ „Тракия”.

От четвъртък тече и акция за превенция на високата скорост по пътищата. КАТ е изкарала цялата налична техника, която е разположена основно в извънградските и високоскоростните участъци.

От събота пътните полицаи ще се насочат към населените места, където ще се следи за употреба на алкохол. Инспектор Близнашки апелира към шофьорите да карат внимателно и да спазват ограниченията.

http://www.bnews.bg/

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: