Пропадна заседанието на Народното събрание

сряда, 28 април 2021, 12:30 ч.

Пропадна заседанието на Народното събрание

От днес депутатите гласуват с биометрични данни.

Заседанието на Народното събрание в сряда пропадна. То бе закрито, след като депутатите не успяха да приемат програмата си за двата пленарни дни преди Великден.

При първото гласуване предложеният дневен ред беше отхвърлен с 86 гласа “за”, 8 “против” и 103 “въздържал се”, а при прегласуването – със 79 “за”, 6 “против” и 123 “въздържал се”.

Председателстващ беше Кристиан Вигенин от БСП, който заяви от трибуната, че може би за първи път се изпада в тази ситуация, след което взе решение да закрие заседанието. Очаква се да има Председателски съвет, на който парламентарните групи да се разберат какво ще правят.

По правилник една от възможностите е председателят на парламента Ива Митева да свика извънредно заседание, на което отново да бъдат гласувани съответните точки. По програма беше заложено да се гледат промените в правилника на Народното събрание, предложението на „Има такъв народ” за намаляване на субсидията от 8 на 1 лев, както и промените в Изборния кодекс, които вчера минаха на второ четене в Правната комисия.

От днес депутатите гласуват с биометрични данни. 

http://www.bnews.bg/

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: