Ваксинирани туристи от САЩ ще могат да пътуват до ЕС

Tуристите от САЩ ще имат правото да посещават Европейския съюз в идните месеци, при условие че са ваксинирани срещу COVID-19. Това каза в интервю за Ню Йорк таймс преседателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

“Американците, доколкото виждам, използват ваксините, одобрени от Европейската агенция по лекарствата”, каза тя. “Това ще им позволи свободно придвижване и свободно пътуване до Европейския съюз”.

Урсула фон дер Лайен не уточни кога точно ще стане това, но според Ню Йорк таймс новите правила могат да влязат в сила това лято.
Европейската агенция по лекарствата е одобрила и трите ваксини, ползвани в САЩ – на Moderna, Pfizer/BioNTech и Johnson & Johnson.

Пандемията сериозно засегна туристическия бизнес на европейския континент, защото редица страни от ЕС затвориха границите си за пътувания, които не са от първа необходимост.

Подновяването на пътуванията ще зависи “от епидемичната обстановка”. Фон дер Лайен отбеляза “огромния напредък” на Съединените щати, които са на път да ваксинират 70 процента от възрастното си население до средата на юни. Израел е другата държава, която вече ваксинира над 60% от населението си. По темп на ваксинация България е на едно от последните места.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: