Бойко Борисов: Нека Слави Трифонов си покаже министрите

понеделник, 26 април 2021, 10:00 ч.

България има 12 милиарда евро безвъзмездна помощ, коментира днес Бойко Борисов, като се включи чрез видео във фейсбук заедно с министрите си. 

За плана за развитие премиерът в оставка уточни, че парите ще отидат за наука и иновации, подкрепа за домакинствата за соларни панели, за бизнеса, енергийната ефективност на жилищата и в железниците за екологичен транспорт, като отчете и новите отсечки на метрото.

Той подчерта, че толкова много време се чака да чуем министрите на Слави Трифонов.

“Според мен партията, която управлява трябва да отиде да си вземе мандата и е редно да обясни, защо със 165 депутата не може да управлява. Да си покаже министрите. Ние им предложихме мажоритарния вот. Какво ще се случи следващите месеци, отново ще се дадат над 50 милиона за избори. Вместо тези пари да бъдат дадени на хората, ние ще търсим абсолютно мнозинство за някого”, заяви премиерът Бойко Борисов.

По-рано днес лидерът на “Има такъв народ” Станислав Трифонов съобщи във фейсбук, че политическата формация ще върне мандата за съставяне на правителство, защото няма необходимия брой депутати или партньори, за да състави стабилно правителство. “Предлаганата подкрепа е от политически субекти, които са вредни, алчни и доказано компрометирани. И това тяхното не е подкрепа, а зависимост”, посочи лидерът на ИТН. Нашето предложение за министър-председател е световният шампион по шах Антоанета Стефанова. Тя има икономическо образование и говори пет езика, съобщи Трифонов.

“Никой не ги кара да бягат – страхливец е този, който със сто шейсет и пет депутата казва, че не му достигат… Трябва да носиш цялата отговорност. С цялото ми уважение към Антоанета Стефанова – тя за всичко ще пита какво да се прави…”, коментира Борисов.

После той на шега каза: “Очаквах Мая Манолова снощи да се появи и на Оскарите”…    

http://www.bnews.bg/

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: