От “Има такъв народ” продължават да не казват дали ще предложат правителство

петък, 23 април 2021, 11:00 ч.

Все още няма връчен мандат, президентът трябва да го даде. Всяко нещо по реда си. Ние работим по графика, който е по закон. Когато дойде мандатът при нас, тогава ще разберете какво ще направим.

Така отговори на журналистически въпроси дали и кога “Има такъв народ” ще предложи правителство шефът на парламентарната група Тошко Йорданов. Той коментира темата в кулоарите на парламента, след като по-рано днес премиерът в оставка Бойко Борисов обяви, че връща първия мандат на ГЕРБ за съставяне на правителство. Така президентът Румен Радев трябва да го връчи на втората политическа сила – “Има такъв народ”.

Ще направим това, което трябва да направим, в момента, в който ни дадат мандата. Какво неясно има в това, просто не говорим напред. Когато президентът, което е в неговите правомощия, прецени, че трябва да връчи мандата, тогава можете да ми задавате тези въпроси, преди това е безсмислено, отби всички въпроси Йорданов.

Шефът на ПГ на “Има такъв народ” заяви още, че не трябва да се извини на репортера на Нова тв Благой Цицелков, към когото отправи закани заради грешка в ефир. “Това е историческа отправка към една историческа легенда. Всеки има право – и аз, и той, и вие, да говорите каквото мислите. Имам ли директна заплаха към него? Не. Аз съм историк, нямам нищо… Всеки има право да говори така, както усеща”, допълни Йорданов.

“Демократична България” не води разговори с “Има такъв народ” за съставянето на кабинет, заяви пък Христо Иванов.

http://www.bnews.bg/

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: