Над 300 000 нови случаи за 24 часа. Пандемията в Индия се влошава

Индия регистрира най-високия ръст на нови случаи на коронавирус за денонощие, съобщиха световните медии. Броят на новозаразените през последното денонощие е 314,835. В сряда са починали и най-много хора от вируса до момента – 2,104 души, с което общият брой на жертвите в страната достигна 184,657.

От февруари Индия преминава през втора вълна на пандемията. През последните месеци коронавирусът се разпространява по-бързо отколкото по време на първата вълна, която засегна южноазиатската държава през лятото на миналата година. На 18 април властите в столицата Ню Делхи въведоха пълен локдаун в опит да овладеят ситуацията с коронавируса.

В сряда болници в западна и северна Индия, включително в столицата, предупредиха, че до няколко часа запасите им от животоподдържащ кислород ще бъдат изчерпани. Болничните заведения страдат и от недостиг на легла.

Броят на индийците, получили поне една доза от ваксините срещу COVID-19 надвишава 132 милионa, но това все още е малък процент от размера на цялото население на държавата, което наброява 1,5 милиарда души.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: