България излиза от третата вълна на COVID-19

четвъртък, 22 април 2021, 10:00 ч.

Постигнахме го. България излезе от третата вълна от COVID-19. Много скоро България ще се превърне в пример за постигане на резултати с разумни и последователни действия. Това съобщи здравният министър в оставка Костадин Ангелов на редовния брифинг за разпространението на коронавирус. 

“Няма нито една червена зона”, каза Ангелов и благодари първо на българския народ, че спазва мерките. 

“За да удържим постигнатото трябва да продължим и да запазим темпа на ваксинация, който през месец май може да достигне 50 000 на ден. Трябва да продължи спазването на противоепидемичните мерки. Носенето на маски, спазването на дистанция. Тази победа е крехка, тази победа се дължи на усилията на всички български лекари, сестри, санитари”, коментира още Ангелов и добави, че още месец-два трябва да продължим да спазвам мерките. 

14 място в ЕС и пето място на Балканския полуостров заема България по отношение на заразяване с COVID-19. Второ място заемаме в ЕС и трето място на Балканите по отношение на смъртност, съобщи доц. Ангел Кунчев. 

Припомняме, че Националният оперативен щаб – НОЩ беше закрит. Въпреки това брифингите за епидемичната обстановка у нас остават.

http://www.bnews.bg/

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: