Украинският президент предложи на Путин да се срещнат в Донбас

Президентът на Украйна Володимир Зеленски предложи на руския си колега Путин среща в Донбас. Апелът беше публикуван на официалния сайт на украинския държавен глава. Той е част от видео обръщение на президента към украинците.

Донбас е район в източната част на Украйна, контролиран от подкрепяните от Москва сепаратисти.

Призивът на Зеленски идва на фона на нарастващо напрежение между двете страни, провокирано от струпването на руски войски близо до източната граница на Украйна.

Русия нарича това учение, но целият свят го нарича шантаж, казва украинският президент в обръщението си.

Зеленски декларира, че Украйна не иска война, но е готова да се защитава. Той призовава гражданите да не слушат политиците, които настояват за война.

В края на обръщението си Зеленски се обръща на руски към “северния съсед” на страната. По думите му Украйна и Русия си представят бъдещето по различен начин, но са в състояние да предотвратят бъдещи военни загуби.

“Господин Путин! Аз съм готов да стигна и по-далеч, като Ви предложа да се срещнем на което и да било място в украинския Донбас, където има война”, казва Зеленски.

От Кремъл още не е имало реакция на този апел.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: