Русия изгони още 10 американски дипломати

Русия обяви за нежелани още 10 дипломати от американското посолство, съобщи външното министерство в Москва на сайта си. Дипломатите имат един месец, за да напуснат страната.

Решението е реципрочна мярка, взета в отговор на по-ранно решение на Вашингтон да изгони от САЩ 10 руски дипломати и да наложи други санкции срещу руски фирми и физически лица. Съединените щати обвиняват Русия в това, че тя стои зад мащабните хакерски атаки срещу американски държавни институции и зад намеса в изборния процес.

Русия отрича всякаква причастност към двете събития.

В решението на Москва от сряда действията на САЩ се определят като враждебни, а решението руските дипломати да бъдат изгонени – като неоснователно.

Външното министерство посочва, че “в близко време” Москва ще предприеме и други стъпки, с които да отговори на “последната вълна от незаконни антируски санкции на САЩ”.

Новината за изгонването на американските дипломати идва малко след ежегодното обръщение на президента Путин към Федералното събрание. В нея той обвини неназовани от него западни държави в организиране на акции против Русия.

Путин предупреди, че “те ще съжаляват за стореното от тях така, както още за нищо не са съжалявали”.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: