По-малко хора са в болници. Положителните проби за COVID-19 са под 14%

През последното денонощие в България са открити 1 076 нови случая на коронавирус, което отговаря на почти 14% от извършените проби. През почивните дни данните за новите случаи са традиционно ниски, тъй като повечето лаборатории не работят.

В болници са настанен общо 9 204 души, сочат данните от Единния информационен портал. В последната седмица данните по този показател непрекъснато бележат спад, като през миналата неделя в болници се лекуваха 10 365 души.

В момента има 797 души, настанени в интензивни отделения. Седмица по-рано те са били 801 души.

38 души са загубили битката с болестта. От началото на пандемията в България са починали 15 138.

Новините идват в седмицата, в която светът отбеляза преминаване на психологическата граница от над 3 милиона жертви на коронавируса. Асошиейтед прес напомня, че това е приблизително равно на населението на градове като Киев в Украйна или като Каракас във Венецуела.

Тази статистика идва на фона на непрекъснати сривове в доставките на ваксини по света и на задълбочаващи се кризи в отделни страни, сред които са Бразилия, Индия и Франция.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: