Националният оперативен щаб спира работа

Националният оперативен щаб (НОЩ) е разформирован, считано от днес, съобщи правителствената пресслужба. Щабът беше създаден със заповед на министър-председателя Бойко Борисов в началото на пандемията през февруари 2020 г.

“Националният оперативен щаб имаше за цел да организира и координира действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от Световната здравна организация спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19”, се казва в съобщението, разпространено в 18,30 часа в четвъртък.

Освен заповедта, с която беше създаден НОЩ, липсват други документи, свързани с дейността му. От заседанията му няма протоколи.

В съобщението на Министерски съвет липсва информация какви са мотивите за това решение и как ще продължи координацията на работата по ограничаване на разпространението на COVID-19. Свободна Европа изпрати въпроси до пресцентъра на Министерски съвет, но няма отговори.

До 30 април в страната е обявена извънредна епидемична обстановка.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: