Кой ще управлява: Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ обвини репортер в лъжа заради лапсус

Коалицията „Демократична България“ е готова да преговаря с „Има такъв народ“ на Слави Трифонов за съставяне на правителство. Това каза съпредседателят на обединението Атанас Атанасов пред бТВ.

„Ние бихме имали готовност, ако бъдем поканени за преговори с формацията на Слави Трифонов да обсъдим по какъв начин да бъде формирано мнозинство и правителство, което да отстрани Борисовата държава от власт“, каза избраният за депутат от партията Атанас Атанасов в интервю.

Той допълни, че „Демократична България“ няма да преговаря за съставяне на правителство с БСП, но не изключи възможността левицата да подкрепи правителство, в което обединението участва.

„Няма да преговаряме с БСП, но ако те подкрепят правителство, в което ние участваме, това е тяхно право“, каза той.

Съпредседателят на Зелено движение, една от трите партии в „Демократична България“, Владислав Панев също не изключи възможността обединението да участва в правителство, подкрепено от партиите, които досега бяха в парламента.

„Ние не можем да изключваме подкрепа от никого, когато се стигне до гласуване на правителство. Обаче трябва да търсим подкрепа за осъществяване на необходимите реформи в България. Няма как да очакваме такава подкрепа за съдебната реформа нито от ДПС, нито от ГЕРБ. Така че те са изключени от уравнението на този етап“, каза избраният за народен представител Владислав Панев пред БНТ.

Той също не изключи възможността „Демократична България“ да подкрепи правителство на „Има такъв народ“ на Слави Трифонов, но посочи, че това зависи от ангажиментите за реформи.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: