Зловеща мистерия: Всеки, който приближи този камък, умира!

kamwk_misteria_yaponia_resized

В близост до популярния термален извор Насу в японската част на Точиги се намира една от най-големите мистерии – смъртоносният камък. А именно легендата гласи, че всеки, който влезе в контакт с него – умира.

Местните жители се плашат от това необичайно явление, тъй като има поверие, че тук витае духът на красива жена на име Тамамо Но Мей.

Тамамо Но Мей е добре познато име в японския фолклор, свързано с лисици. Японците всъщност смятат, че това са много интелигентни и хитри животни, които имат способността да променят формата си, съобщава порталът “Penquifer”.

Според легендата лисицата се превърнала в красива жена в средата на XII век, за да съблазни японския император. Тамамо Но Мей станала любовница на императора и причинила краха на династията Шан, но също така убила хиляди мъже в древното индийско царство, наречено Магада.

Когато истинската й самоличност била разкрита от красива жена, Тамамо Но Мей се превърнала в смъртоносен камък на име Сесеки, който отнемал живота на всички, които се приближават до него.

Приближаването до към камъка е забранено и до днес. Обяснението на тази забрана обаче е много просто. Районът, в който се намира камъкът, е известен със силна вулканична активност и производство на токсични газове като сероводород и серен оксид, които могат да навредят на човешкото здраве.

Въпреки че отровните газове е по-вероятно да причинят много смъртни случаи в района, в миналото, местните жители са построили олтара Сешоосеки, само за да се опитат да успокоят духовете на красивата, но смъртоносна Тамамо Но Мей, според портала Pancufer.

Публикувано със съгласието на pochivka.blitz.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: