Колко ще е 3+2? Отговорът ще ви изуми! (СНИМКИ)

dete_ucilische1_resized

Пред какви ли не мистерии и загадки може да се изправи човек. Буквално и преносно. Попаднахме на невероятна задача, която взриви мрежата, както и снимки, които показват смешната, но логична развръзка.

Важно е преди това да уточним, че повечето училища постепенно намаляват активността на творческото мислене при децата, замествайки го със строги правила и формули. Това им позволява да адаптират начина на мислене към модела, възприет в обществото.

Но малките деца не познават граници в творческото мислене. Затова е толкова необичайно да се наблюдава техният стил на поведение в трудни ситуации.

Точно пред такава загадка се изправи едно дете, което застана пред целия клас и трябваше да напише отговора на задачата “3 + 2 = …”.

Малкото момче се опитва да реши математическия проблем, но среща сериозни затруднения. Точно в този момент решава да потърси помощ от приятел.

dete_ucilische2_resizedИ така неговият съученик прави всичко възможно да му помогне. Резултатът обаче е смешен и не е лишен от логика.

dete_ucilische3_resized

Контурът на дланта (вклюваща вдигнатите пет пръста) беше отговорът на стандартен математически пример.

Ето, че има необичаен и креативен подход към решаването на стандартни математически задачи.

Както казахме – децата са много изобретателни и за тяхната изобретателност няма граници.

dete_ucilische4_resized

Препубликувано със съгласието на jenata.blitz.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: