Любопитно от миналото

lozung_bkp_minalo_resized

Лозунги “На Централния комитет на Българската комунистическа партия по случай 25-тата годишнина на социалистическата революция в България”

1. Да живее двадесет и петата годишнина на социалистическата революция в България! Да пребъде във вековете великото дело на Девети септември!

2. Да живее и процъфтява социалистическата ни родина – Народна република България!

3. Слава на трудолюбивия и героичен български народ – строител на социализма!

4. Да живее славната Българска комунистическа партия – всепризнат ръководител на българския народ, вдъхновител и организатор на всички наши победи!

5. Вечна слава и признателност на героите паднали в борбата против капитализма и фашизма и в Отечествената война за свободата на народа, за победата на комунистическите идеи!

6. Боен привет на славните ветерани от революционните борби на народа и на всички борци против фашизма и капитализма, вдъхновени строители на социализма!

7. Да живее героичната българска работническа класа – авангард на народа в борбата за свобода и социален прогрес, ръководна сила в строителството на социализма!

8. Пламенен привет на тружениците на социализма в българското село, пионерите и строителите на кооперативния строй!

9. Да живее народната интелигенция – предан и неуморен борец за изграждане на социализма в Народна република България!

10. Да крепне нерушимият работническо-селски съюз – гранитна основа на нашия социалистически строй!

11. Нека крепне морално-политическото единство и сплотеност на народа под победоносното знаме на Българската комунистическата партия!

12. Да живее Българският земеделски народен съюз – верен съратник на Българската комунистическата партия в строителството на социализма!

13. Да живее Отечественият фронт – фронтът на патриотичното единство на нашия народ, фронтът на българското родолюбие!

14. Борчески привет на професионалните съюзи – най-масовата организация на работническата класа, доблестни борци за тържеството на социализма и комунизма!

15. Да живее изпитаният помощник на партията – Димитровският комсомол – организатор и ръководител на младите строители на социализма!

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme