Снимка отпреди 55 години пази своята тайна и до днес

snimka_misteria_NLO2[1]

Мистериозна снимка от началото на 60-те години на 20 век продължава да кара учени и любители на конспирациите да търсят отговор на загадъчния кадър.

Направена от любител фотограф, с обикновен фотоапарат, на открито, тя изглежда като част от фантастичен филм с вълнуващ сюжет.

Каналът „Watch This“, цитиран от bg-voice.com, разказва историята на снимката, обвита в мистерии:

През 1964 г. англичанинът Джим Темпълтън си купил фотоапарат и решил да се възползва от хубавото време и да отиде на пикник със съпругата и дъщеря си. Щастлив от преживяването, той увековечил с новия си фотоапарат прекрасния момент и направил снимки на дъщеричката си. Темпълтън не подозирал, че една от тези снимки ще се превърне в кадър от най-известните фотоси в света и ще стане повод за сериозни дебати между експерти и вярващи в НЛО. Когато Джим проявил лентата, останал стъписан. Той открил, че на снимката зад дъщеря му ясно се вижда силует на човек в бяло, който приличал на астронавт. Фотографът е категоричен, че в този момент никой друг не е бил там.

В интервю за BBC Темпълтън дава подробна информация.

snimka_misteria_NLO-300x170[1]Пред Daily Mail през 2002 г. Темпълтън каза: „Направих три снимки на дъщеря ми Елизабет в същата поза. Когато погледнах снимките, бях шокиран да видя нещо като астронавт зад дъщеря ми.“ Снимката била отпечатана в местните вестници през 60-те години. Тя предизвиква международно внимание по целия свят. Въпреки това мнозина твърдят, че това е просто оптическа илюзия. Други твърдо застават зад твърдението, че това е астронавт. Снимката е станала толкова популярна, че дори експертите от компанията „Кодак” се наложило да потвърдят, че не става дума за монтаж.

Джим и жена му до края на живота си твърдели, че на поляната освен тях не е имало никой друг. Така Джим Темпълтън станал създател на една от най-известните снимки, на които се вижда паранормална дейност. До днес за нея никой няма обяснение.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: