Призрачно село, унищожено от свръхестествено създание – джин (СНИМКИ)(ВИДЕО)

prijracno_oae6_resized

Футуристични небостъргачи до облаците, ултра луксозни хотели и огромни молове – това са нещата, с които повечето хора свързват ОАЕ и Дубай.

Една фотографка, обаче, успя да покаже, че лъскавата арабска страна има и по-малко блестящо, но много по-мистериозно лице.

Джейд Бримфийлд от Великобритания засне зловещи снимки и изумителни кадри с дрон от призрачния град близо до Ал Мадам, който се намира на 60 км от Дубай, съобщава „Дейли Мейл“.

prijracno_oae1_resized

prijracno_oae8_resized

Пустинните пясъци бавно поглъщат неговите сгради.

Празното селище се състои от няколко сгради и джамия, която се извисява над цялото село. Тези сгради, обаче, сега бавно се рушат под изгарящото слънце, а стаите бавно се пълнят с пясък.

„Чувстваше се такова спокойствие и тишина, тъй като целият град беше само за нас. Но когато слънцето залезе и се надигна вятърът, започна да става зловещо“, разказва Джейд.

prijracno_oae2_resized

„Любимата ми снимка е мой автопортрет в сенките в пустинята. Наистина ми хареса да приема арабската мода и да се слея с прекрасния пейзаж“, добавя тя.

prijracno_oae9_resized

Не е ясно точно защо това малко село, части от които са построени наскоро – през 80-те години на 20-и век, е изоставено.

prijracno_oae7_resized

Според местната легенда, свръхестествено създание – джин, е вилняло в селището и е прогонило жителите му.

Според друга теория, настъпващите пустинни пясъци го превърнали в неподходящо място за живеене.

prijracno_oae3_resized

prijracno_oae5_resized

В последно време селото става много популярно сред фотографите и инфлуенсърите, които предприемат кратко пътуване от Дубай, за да уловят призрачната му красота.

„Дори и да не се занимавате с фотография и просто искате да изследвате нещо малко по-различно, изцяло препоръчвам да посетите това село докато сте в ОАЕ“, казва Джейд.

„Не само че ще избягате от тълпите на Абу Даби и Дубай, но и ще имате възможност да се върнете назад във времето в един град с минало, отнесено от вятъра“, добавя тя.

Тази статия е препубликувана с изричното съгласие на pochivka.blitz.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: