Под Пловдив е заровен митичният Йерусалим, твърдят учени

plovdiv_stariagrad2_resized

Пловдив, един от най-древните градове в света и най-стар в Европа, ще се превърне в една от най-големите туристически атракции и ще засенчи дори Рим. Трябва само да бъде открит за посетители тракийският дворец на владетеля Филип Македонски под хълма на Бунарджика. Сензационното твърдение е на доцент Ангел Калинов, радиестезист, преподавател по генетика във ВСИ, пише marica.bg Според учения подземният дворец се намирана на стотина метра под земята в района около ресторант Голям Бунарджик. Главният вход бил затрупан, но можел да се разкрие край тенискортовете. Сградата била захранвана с минерална вода от Родопите, а имала и собствен минерален извор. Подземното съоръжение имало няколко входа – теоретично би могло да се проникне вътре през някой от тях. Тъй като проходите са затрупани с камъни, се налагало сериозно разчистване.

Ученият така и не доживя мечтата си – да види с очите си двореца, в чието съществуване го убедила радиестезичната техника.

Според теорията на доцента, наричан пловдивския Индиана Джоунс, тепетата в града са свързани с тунел, криещ от векове големите тайни на Трихълмието. Тунелът бил описан от старогръцки историци.

Един от входовете към подземния лабиринт бил зад Иконната галерия в Стария град. Сред несметните богатства била и златна колесница.

Ползвайки указанията на доцент Калинов, базирани на неговите пръчки и багети, млад пловдивчанин е влизал два пъти в тунела под Пловдив. Стигнал до задънена арка, след която имало срутване. Подобни експедиции са изключително рискови. През 1920-те години французи влезли с куче в подземията под Стария град, но така и не излезли оттам. Археолозите не се добрали до съкровищата, пазени от всякакви хитроумни механизми, ями и подвижни стени.

Големият тунел от Бунарджика към Небеттепе бил истинска старинна улица под Джумаята, минаваща през Античния стадион. По този път малкият Александър Македонски, бъдещият завоевател на света, отивал от двореца до стадиона, където участвал в състезания. Калинов заснел буквени инициали АМ на тепето, което според него бил знакът на Александър Македонски.

Радиестезистът отива още по-далече – според доцент Калинов мрежата тунели под Пловдив е само част от огромно подземно съоръжение, обхващащо владените някога от древните траки земи. Грандиозното подземно трасе тръгвало от Странджа, прекосявало Родопите, минавало под Пловдив, древния Филипопол, и продължавало под Балкана през Северна България, и дори през Дунава в Румънско.

В тунела можело да се проникне и през полускрит вход до параклиса „Свети Димитър” край Асеновград. Част от тунела бил ползван от хайдутите от Куклен. Друг вход към тунела водел към пещера в резервата Червената скала над Бачково. Имало и връзка към Бачковския манастир. Разклонение имало и към Марково. Там в летния дворец на Александър Македонски били скрити съкровищата от персийските походи на великия завоевател. Включително безценни книги от изгорялата по-късно Александрийска библиотека.

Уникалният подземен лабиринт включвал и района на прочутото тракийско светилище Белинташ. Там все още можело да се проникне през два от общо шест входа, според древна карта, с която ученият разполагаше.

Как траките са създали такива внушителни дори за днешните представи подземни лабиринти? Вероятно са използвали лазерната технология на изчезналите жители на древната високоразвита Атлантида, смята Калинов.

Според Милан Миланов, наричан българският Дан Браун, под тепетата на Пловдив се е криел древният библейски Йерусалим. За сензационните твърдения в поредицата си „Тайните подземия на България” писателят използва информация на тайнствения феномен АКАША. Според проучвания на автора преди хиляди години на мястото на днешния Пловдив е съществувал атлантски град Йерусалим – надземен и подземен. Надземната част била разрушена, за разлика от подземната, скрита дълбоко под земята. Там се съхранявали непознати засега за науката енергийни източни съоръжения, както и безценни описания за историята на Земята, подземните градове и космоса.

Според тази версия всяко тепе е уникално по вътрешен строеж, а всичките са свързани с подземни тунели. Под целия Пловдив имало лабиринт с изградени съкровищници на няколко нива. Там се съхранявали уреди и предмети на атлантите. В тайниците на най-горните нива се пазели и съкровища на първите заселили се тук траки.

В околностите на Пловдив се намирали и тайни подземия с генна банка, която германците търсили безуспешно от началото на Втората световна война.

Препубликувано с изричното съгласие на БЛИЦ

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: