Елеазар Хараш: Има една болка, която е духовно богатство за ученика

mechtae_voda_resized
Портал12

Има една болка в ученика, която е наречена свещена. Това е болката по изгубената вътрешна Реалност. Тази болка е ценното в живота, защото без нея човек щеше да се отдели от Истината и да се самозабрави в нереалния свят на многообразните илюзии.

Но тази болка гори отвътре и напомня за възстановяване на Съкровеното в живота. Тази свята болка тихо и мощно руши всички заблуждения на света. Тя ще разруши всичко фалшиво, за да те заведе при Бога.

Тази болка е духовно богатство на ученика и тя му помага да блаженства тихо, когато изживява своите страдания. Тази болка е алхимичен елемент и тя ще превърне страданието в радост.

Окултната наука казва: “Величието на човека се вижда и разгръща най-вече в страданието.” Така кръстът се превръща в кръг, т.е. във Вечност. В него се изписват четири букви, като Тайното Име на Бога. И тогава вестта на всички мистерии се явява като разкриването на своето собствено Битие.

Целта на страданието е да те превърне във Вечност. Много важно! Душата трябва да бъде разпъната на кръст, за да постигне кръга или изгубената Вечност. Човешката душа трябва да страда докато разбере, че всяка истинска помощ и Вечността идват отвътре.

       ”  Ученикът на Бялото Братство има много важна задача: От

           търсач на  Светлина да се превърне в носител на Светлината

           на Вечния живот.

 

Смирението е силното оръжие по пътя на ученика. Духовният ръст на ученика зависи от тази изключителна способност. Това е възприемчивост. Чрез смирение винаги си буден, а това означава, че си учащ. При гордостта този процес е прекъснат.

Когато не разбирам нещо в дълбочината аз не се тревожа, радвам се, оставям Бог у мен да го почуства и разбере. След време отговора идва обогатен. Това е знанието на доверието.

Учителят казва: “При доверието Светлината не се прекъсва, а тече. Така животът върви към по-висши промени.”

Смирение ❤️ Доверие ❤️ Светлина ❤️ Вечност

Елеазар Хараш

Тази статия е препубликувана с изричното съгласие на Портал12

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: