Океанските пирамиди в Япония

okean_piramidi_yaponia1_resizedНа морското дъно до остров Йонагуни Япония, са открити руини на пирамидална древна постройка. Тя е стъпаловидна с прицизно обработени и абсолютно гладки стени. В основата си е с площ, колкото Хеопсовата пирамида. Височината й е 30 метра, а най-горната част е едва на 5 метра под водата.

Древното здание е привлякло интереса и предизвикало спора на множество археолози, геолози и историци. Въпреки, че е по-вероятно да е дело на древна цивилизация, сред учените има спорещи скептици, според които това е просто игра на прородата.

Предполага се, че древният комплекс е бил на суша преди не по-малко от 10 000 години, когато нивото на световния океан е било значително по-ниско.

Според един от учените, археолога-доктор Роберт Скоч, това е естествено каменно образувание, което е било дообработено допълнително от тогавашните хора. При сравнение на снимки си личи сходството между подводните тераси на пирамидата и храмовите комплекси в Южна Америка.

„Discovery Channel“ пратиха изследователка група от аквалангисти, които откриха под водата склуптура на човешка глава, с което се потвърди, че подводният комплекс е дело на хора, живели преди хиляди години по тези места.

okean_piramidi_yaponia2_resizedСтанало ясно също, че съоражението е изградено от огромни каменни блокове, подобни на тези, които изграждат храмовете на инките. Установени са и други прилики, като например „Г“-образната форма на камъните, които са се наслагвали един в друг, като си прилягали перфектно. Остава пълна загадка как един народ, обитавал Южноамериканските Анди, е оставил свой отпечатък на друг континент, намиращ се на хиляди километри.

Източник: Svetovnizagadki.com

loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme