Метеоритен дъжд се изсипа върху Русия, има пострадали (ВИДЕО)

meteoriten_dwzd_1_resized

Над 500 пострадали има след като върху района на Урал и централна Русия се стовари метеоритен дъжд.

Към 7.30ч. сутринта жителите на района включително и в град Челябинск, са били силно обезпокоени от експлозии, силна светлина и дири в небето от бял дим. На много места е настанала паника, тъй като в началото не се е знаело дали не става дума за военно нападение или самолетна катастрофа.

Най-много пострадали има от счупени стъкла от ударната вълна, включително и деца в училище в Челябинск. Смята се, че става дума за едно тяло, което при навлизане в земната атмосфера се е пръснало на парчета, които са поразили различни места. Има данни, че отломки са ударили фабрика за цинк, но за сега изтичане на вредни вещества няма. Липсват и данни за повишаване на радиационния фон, което е една от възможните негативни последици от подобен метеоритен дъжд. Полицията следи ситуацията с повишено внимание. Според информация предадена от властите, голям брой пострадали с порезни рани са потърсили медицинска помощ, но засега няма данни за по-тежки наранявания.

По думите на дете от 461-во у-ще в град Челябинск, което е станало свидетел на събитията, първо е станало много светло, след това се е чул тътен като от самолет, последван от силна експлозия, след която са се пръснали стъкла във всички посоки.

Тези обезпокояващи събития се случват часове преди астероидът 2012 DA14 да премине на рекордно близко разстояние от земята, но според Европейската космическа агенция между двете събития няма връзка.

По-долу можете да видите и видео, ясно показващо преминаването на метеорита през руското небе.

Тази статия е препубликувана с изричното съгласие на svetovnizagadki.com 

loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme