Астронавта Лирой Чао разказва за срещата си с НЛО в Космоса

astronavt-kosmos_resized

Космическа разходка на Международната космическа станция Лирой Чао е американски инженер и астронавт с четири космически полета зад гърба си, сериозна репутация и скептично отношение към непотвърдените от науката теории. Въпреки това той не крие, че по време на престоя си в Космоса през 2005 г. е видял нещо, което както той самият разказва е накарало сърцето му да скочи в гърлото.

През октомври 2004 г. Лирой излита за Международната космическа станция, за да стане нейн командир и остава на поста до април 2005 г. По време на едно от излизанията в Космоса, заедно с руския космонавт Салижан Шарипов, той става свидетел на уникална гледка.

astronavt-liroi-chao_resized

                                                         Лирой Чао
Двамата мъже извършвали рутинна проверка на слънчевите панели на носещата се с повече от 28 000 км/ч станция, когато Лирой вижда как покрай тях прелитат странни светлини с още по-висока скорост.

Светлините са били подредени във формация от две съединени линии, образуващи тъп ъгъл. Чао описва случката като изключително странна. За съжаление руският му колега Шарипов в този момент гледа в друга посока и не успява да стане свидетел на изумителната гледка на НЛО.

И до ден днешен астронавтът няма обяснение за видяното, но признава, че това го е накарала да се замисли още по-сериозно върху въпроса – сами ли сме във Вселената. Той вярва, че планетата ни по всяка вероятност не е единствената, обитавана от интелигентни форми на живот, въпреки, че не е сигурен дали човечеството някога е посещавано от извънземни летателни апарати. Все пак американецът не изключва вероятността това да се е случвало в миналото, да се случва в момента или да се случи в бъдеще.

Източник: svetovnizagadki.com

loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme