Откриха мумия с татуировки в Сибир

mumia-tatuirovki_resized

В Сибир е открита мумия с татуировки. Предполага се, че мумията е на около 2500 години и преживе е била на 25 годишна жена, известна като принцеса Укок, принадлежаща към племето Паризик. Била е открита през 1993 година в замръзналата земя и поради тази причина голяма част от тялото и татуировките са се запазили невредими. Открита е погребана заедно със 6 коня, които според тогавашните вярвания трябвало да я съпроводят в отвъдното.

Мумията е била съхранявана в институт в Новосибирск, но предстои да бъде преместена в националния музей, където да бъде изложена в стъклен саркофаг, за да могат да я видят туристите.

Татуировките на племето Паризик са били едни от най-сложните и красиви за времето си. В днешно време учените обясняват древните татуировки с личната идентификация на всеки човек. Те говорели за мястото му в обществото и света, за личните му качества. Колкото повече били – толкова по-високо място заемал човек в йерархията. Племето също вярвало, че рисунките по тялото ще им помогнат да се намерят с близките си, когато преминат в отвъдния свят.

Източник: svetovnizagadki.com

loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme