Кой е най-високият човек, раждал се някога на Земята? (СНИМКИ)

robwrt-obuvka1_resized

На 22 февруари 1918 г. се ражда здраво момче на име Робърт Уадлоу. Тогава никой не предполага, че привидно нормалното бебе ще се превърна в най-високия човек на земята.

Необичайният растеж на Уадлоу е подхранван от хиперактивна хипофизна жлеза.

Това го кара да започне да расте със зашеметяваща скорост скоро след раждането си.

robwrt-2_resized

До 5-годишна възраст той вече носи дрехи за 17-годишен, когато достига височина от 1.63 м.

Три години по-късно той изпреварва по ръст и собствения си баща, като се извисява на височина от 187 см и тежи 90 килограма.

Не може да се отрече, че Робърт е изключително дете, посочва Bored Panda. Въпреки това родителите му се опитват да направят живота му възможно най-нормален.

Не е лесно за него да участва в обикновени ежедневни дейности. На 13-годишна възраст той се превръща в най-високия скаут в света, като носи специално изработена униформа, а палатката и спалният му чувал са модифицирани според височината му.

robwrt-3_resized

Мъжът чупи рекорда за най-висок човек в света, когато достига височина от 2.53 метра на 18-годишна възраст. Той обаче страда от слабост и липса на усещания в краката, което налага да носи специални скоби и да използва бастун за ходене.

robwrt-4_resizedПрез 1940 г. неправилно монтирана гривна на глезена му предизвиква мехур. Той се инфектира и на 15 юли 1940 г. Робърт умира на 22-годишна възраст.

Източник: profit.bg

loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme