Физика на скаларните вълни – или онова, което Тесла се опитваше да ни обясни…

skalarni-vwlni_resized

Немският физик проф. Константин Мейл направи огромен скок във физиката в последното десетилетие с иновативните си теории и експерименти и доказа на практика теориите на Тесла след повече от столетие!

Професор Мейл изуми западната научна общност на първата конференция, посветена на Никола Тесла (First Nikola Tesla Energy Science Conference And Exposition), проведена във Вашингтон, където той води лекция на тема „Теория на скаларните полета, Фарадей срещу Максуел и демонстрация на надлъжни вълни“.

Тази кратка, но изключително информативна лекция е може би първата по рода си, водена пред англоговоряща публика, която има желание да доразвие класическата теория за разпространение на електромагнитното поле, а също така и да включи теорията за надлъжните вълни (Тесла вълни, скаларни вълни).

Подобна информация е изключително ценна и може да нанесе значителен удар върху съвременната физика, като дори е възможно да я промени из основи.

Но какво представляват скаларните вълни и наистина ли съществуват? В теорията на Мейл за скаларните вълни теорията идва някак естествено, без да се налага използването на екзотични теории и постулати, като например теорията за глуонните частици в квантовата физика, суперструнната теория, тъмната материя в космологията и астрофизиката.

Той също ревизира общата теория на относителността. Професор Мейл също обяснява как експериментите на Фарадей обясняват много по-ясно електромагнетизма, отколкото го прави по-късно Максуел, и дори съкращава теорията още, като както е била по времето на Хевисайд, Гибс и други живели през XIX век.

Днешните електроинженери са изключително затруднени заради нуждата от използването на уравненията на Максуел във всички сфери на физиката и електроинженерството. Онези части, които Мейл постулира като теория, но не доказва директно чрез практически опити, са всъщност взети от опити, които Тесла вече направил!

И дори показва онова, което е Свещеният граал за всички фенове на Тесла, а именно устройството му за предаване на енергия на далечни разстояния.

Мейл гордо доказва по време на лекцията правотата си с работеща умалена установка на тази машина. Тя всъщност не използва вече наложените от физиката електромагнитни вълни, а онези, за които Мейл говори, а именно скаларните вълни, или още известни като надлъжни вълни или Тесла вълни!

Той дори демонстрира “невъзможната“ скорост на тези вълни, а именно 1,5 пъти скоростта на светлината! По време на тази уникална лекция Мейл преминава през всички забравени теории, създавани някога от Тесла, като ги обяснява по елементарен и изключително опростен начин и показва как те са онази част, която липсва на научната общност да достигне до една обща теория, обясняваща всичко!

Той обяснява също за многото приложения, които неговите теории могат да имат в нашето ежедневие, като чиста енергия, наука и технологии, биофизика, а също и изключително евтина технология за пренос на енергия.

Професор Мейл също така е автор на много книги, свързани с теория на скаларните вълни! Особено книгата му „Физика на скаларните вълни“ е изключително обширна и демонстрира как конвенционалната физика може да се промени с използването на, както той го нарича, „принципа на двойния вихър“.

Като почти всички теории, свързани със скаларните вълни, той заимства от гения на XIX век Никола Тесла!

Автор: Венцислав Кирилов

Източник: megavselena.bg

loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme