Разберете повече за себе си с помощта на африканската астрология

horoskop-afrika_resized

Африканската астрология дава най-простият и точен хороскоп, базиран на геомантията

Африканците са сред първите, които се интересуват от звездите, дават имена на планетите и започват да изучават астрология.

За предсказване на бъдещето те използват геомантията – хвърлят кости, които формират линии и стрели, които се построяват на три нива. Така се създават 12 фигури, от които е съставен африканският хороскоп. Интересни са названията на зодиакалните знаци в африканската астрология – те символизират всичко, което е от голямо значение за жителите на Черния континент.

БАЩА, ИЛИ ДЪРВО БАОБАБ (4 януари – 3 февруари)

Успешен ден: четвъртък.
Уязвими места: черен дроб и жлъчен мехур.
Сетиво: обоняние.
Стихия: въздух.
Успешни месеци: януари и май.
Дърво: баобаб.
Цвят: зелен.

Основни характеристики: честност, снизходителност, замисленост Този зодиакален знак е свързан със Слънцето и светлината. Вие сте стабилни, честни, справедливи. Мнозина се обръщат за съвет към вас. Имате делови усет, но никога не постигате целите си в ущърб на другите. Понякога имате голям късмет. Но предпочитате да разчитате на силните си страни, а не на късмета, и сте готови упорито да се трудите. Вие сте като скала за другите, вдъхвате доверие в себе си и в убежденията си. Трябва да се вслушвате в собствените си желания и да направите нещо за себе си.

Здраве

За вас е много важно да се занимавате с физически упражнения, за да се избавяте от стреса, който сте склонни да натрупвате. Ако имате възможност, изберете активност, която ви позволява Да изпускате парата – например разходки, тенис, плуване, както и упражнения с дълбоко дишане от пилатес и йога.

МАЙКА ИЛИ БОГАТСТВОТО НА КЕХЛИБАРА И СРЕБРОТО (4 февруари – 5 март)

Успешен ден: сряда.
Уязвими места: нервна система.
Сетиво: зрение, особено в тъмното Стихия: въздух.
Успешни месеци: февруари и юни.
Дърво: кокос
Цвят сив и син

Основни характеристики: нетърпимост към различията, силна емоционалност и темпераментност, дълбокомисленост и съобразителност. Символът е свързан с Луната -пътеводна светлина в тъмното, която ни позволява да изследваме своето подсъзнание. Вие сте човек, умеещ да ободрява другите, притежаващ мекота и сила. Способни сте да отдавате, възхищавате със своята човечност и умението си да слушате. За съжаление, малцина могат да ви разберат, тъй като сте непристъпни. Не обичате да говорите за себе си, повече слушате.

Здраве

Важно е да се храните леко и здравословно и да устоявате на съблазнителните сладкиши. Следете костите и белите дробове. Не обичате особено спорта, но трябва по-често да излизате на чист въздух.

СЕМЕЙСТВО (6 март – 4 април)

Успешен ден: вторник.
Уязвими места: бели дробове.
Сетиво: обоняние.
Стихия: земя.
Успешни месеци: март и юли.
Дърво: палма.
Цвят рубинов.

Основни характеристики: великодушие, умение да приемате и отдавате, добри посредници сте. Символът на семейството е кръг с точка в центъра. Той олицетворява обществото и солидарността на хората с една кръв или близки приютели.

Представителите на този знак са добри, съпричастни и безкористни. Но понякога забравят за себе си, тъй като са загрижени да угодят на другите. Тревожат ви проблемите на другите и са ви чужди егоизмът и нарцисизмът. Околните често се обръщат към вас за съвет или посредничество, тъй като притежавате мъдрост. Съдено ви е да извършите нещо велико в живота си.

Здраве

Родените под този знак харесват йогата, стречинга, тай-чи и бойните изкуства. Понякога се увличат от борбата, която е добро физическо натоварване и начин да се вслушате в своята енергия. За вас е важно да разпускате и да се погрижите за себе си с помощта на етерични масла и масаж, да прекарвате време на тихо място, за да се заредите, и често да правите почивки, за да сте във форма.

СИН или СЛУЖЕНЕ НА СЪСЕДИТЕ (5 април – 4 май)

Успешен ден: събота.
Уязвими места: гръбначен и костен мозък.
Сетиво: слух.
Стихия: земя
Успешни месеци: април и август
Дърво: акация.
Цвят зелен.

Основни характеристики: склонност да отлагате за после, стабилност, мекота, любяща натура Символ – вертикална стрела, символизираща сина, който търси своя път. Синът може да върви по стъпките на бащата, ако не се опитва да променя посоката, или да се движи по собствен път.

На вас човек може да се опре. Вие сте предани. Спазвате обещанията си и ще се притечете на помощ, котата се нуждаят от вас. Енергични сте и сте готови да отдадете всичките си сили в това, което се занимавате, понякога дори в ущърб на себе си. Трябва да се заобиколите с мъдри, спокойни хора и да се вслушвате в тях, когато ви помолят да забавите темпото. Хората ви обичат и им харесва вашата компания. Но трябва да се научите да отказвате, иначе рискувате да се докарате до безпомощно състояние.

Здраве

Хората от този знак обичат всички видове спорт: велосипед, разходки, алпинизъм, туризъм. Те са много активни, понякога пренебрегват съня си и са склонни към безпорядъчно хранене. Трябва да си давате пълен отдих и нищоправене поне веднъж годишно – заслужавате го.

ДЪЩЕРЯ ИЛИ ПАЗАР (5 май – 4 юни)

Успешен ден: неделя.
Уязвими места: вени и гърло.
Стихия: огън.
Успешни месеци: май и септември.
Дърво: гуава.
Цвят: кафяв.

Основни характеристики: оптимизъм, драматизъм, хуманност. Знакът Дъщеря е женствен, но и храбър. Негов символ е петолъчната, звезда. Вие сте щедри, оптимисти, но сте склонни да се тревожите безпричинно. Това може силно да усложни живота да. Трябва да виждате позитивното в дребните неща и да се научите да се доверявате на другите.

Вашият коз е светлата ви натура. Жизнерадостта и умението да се грижите за другите, ви защитават от несгоди и ви помагат да спечелите множество приятели.

Здраве

Дъщерите обичат колективните видове спорт, но трябва да сте внимателни за травми на мускулите. Хранете се с риба и морски дарове, за да поддържате кОжата си и невроните, както и зрението, което при вас е проблематично.

ЧИЧО ИЛИ ПРЕДТЕЧА (5 юни – 4 юли)

Успешен ден: понеделник.
Уязвими места: глава.
Сетиво: вкус.
Стихия: вода.
Успешни месеци: октомври и юни
Дърво: тропически кактус.
Цвят: жълт.

Основни характеристики: възприемчивост, справедливост, лидерство.

Знакът е представен с квадратен символ с камък в центъра, сочещ нагоре. Според африканската астрология този знак символизира власт. Но властта може да се приеме само с помощта на убеждението. Вашият коз е светлата ви натура. Жизнерадостта и умението да се грижите за другите, ви защитават от несгоди и ви помагат да спечелите множество приятели.

Здраве

Много сте активни и можете д а се д окарате до пълно изтощение. Спортът щ е да помогне да изразходвате излишъка си от енергия. Занимавайте се с бягане, каране на кънки, сърфинг и тенис.

ВЕЩИЦА ИЛИ СЪДИЯ (5 юли – 4 август)

Успешен ден: вторник
Уязвими места: бъбреци
Сетиво: осезание
Стихия: огън
Успешни месеци: юли и ноември
Дърво: африкански кедър
Цвят: оранжев

Основни характеристики: реалисти, популярни, привлекателни, приземени, щедри, духовни, богато въображение. Знакът Вещица е представен от равностранен триъгълник, който олицетворява божественост и власт, а не зло. Притежавате ярка, решителна и привлекателна личност. Познавате се добре и сте наясно със силните и слабите си страни.

Много сте щедри, нетърпеливи и склонни да действате импулсивно. Но не губете време в съжаления за миналото. Притежавате прекрасна, интуиция и можете да видите това, което се намира отвъд външната фасада. Притежавате известна загадъчност, която привлича и вдъхновява останалите.

Здраве

Прекрасни, спокойни, искрени и несложни хора. Но трябва д а се занимавате с физическа активност, за да запазите форма. Па макар това да се изразява в обикновени разходки или плуване.

ЛЪВ ИЛИ ОРЕХ (5 август – 3 септември)

Успешен ден: сряда.
Уязвими места: половите органи.
Сетиво: вкус.
Стихия: земя.
Успешни месеци: декември и август. Дърво: орех.
Цвят: черен.

Основни характеристики: чувственост, хаотичност, смелост, нестабилност. Символът на Лъва е млад енергичен лъв. Отнасяте се към щастливите хора, които обичат живота във всичките му проявления. Всички са пленени от вашия позитивен начин на мислене и способност да забравяте обидите. Вие сте енергични, обичате да мечтаете, но невинаги имате търпение да изслушвате и успокоявате близките си.

Надарени сте с шесто чувство и инстинктивно усещате хората и ситуациите. Ненавиждате рутината и сте склонни често да сменяте работата, дома, страната и партньорите в живота си. Харесва ви да вървите към целта, но щом получите това, което желаете, да става скучно и търсите ново предизвикателство.

Здраве

Лъвовете обичат всички видове физическо натоварване: от плажен спорт до танци, но неданаги им стига търпението да се занимават редовно. Постарайте се да извлечете максимална полза от тренировките.

АНТИЛОПА ИЛИ ПЪТЕШЕСТВЕНИК (4 септември – 3 октомври)

Успешен ден: четвъртък
Уязвими места: стъпала и връзки
Сетиво: зрение
Стихия: въздух
Успешни месеци: септември и януари Дърво: савана
Цвят светлорозов

Основни характеристики: чувствителност, склонност към скитане. Този знак представлява смес от стабилност и липса на равновесие. Антилопата е двойствен знак, олицетворяващ страх и надежда, заминаване и завръщане. Често се намирате между два свята. Вие сте страстни, любящи, взискателни и решителни. Искате всичко и веднага, но сте непостоянни и често променяте мнението си. Трябва да се научите да мислите спокойно и да приемате другите такива, каквито са.

Здраве

Периодите на силна умора могат да се сменят с изблици на небивала енергия. Трябва повече да спите, пълноценно да закусвате, за да поддържате енергичността си и стабилното настроение.

МЪДРЕЦ ИЛИ РАЗСТОЯНИЕ (4 октомври – 3 ноември)

Успешен ден: петък
Уязвими места: сърце
Сетиво: слух
Стихия:вода
Успешни месеци: октомври и февруари Дърво: лиственица
Цвят бял

Основни характеристики: спонтанност, творчество, вътрешна сила, нетърпение, тревожност. Този символ е представен във вид на слон и олицетворява мъдростта на предайте на Африка. Вие сте добри, но предпазливи. Отличавате се с емоционалност и винаги мислите, преди да кажете нещо. Мъдреците са нагледен пример за сложността и двойствеността на човека.

Можете да сте както идеалисти, така и манипулатори, а състоянието ви се променя в зависимост от времето и настроението. Близките невинаги ви разбират, затова пък вие сте напълно наясно със себе си. Умеете прекрасно да се приспособявате. Инстинктивно знаете кои хора ви влияят положително и кои не и могат ли да ви помогнат да постигнете желаното.

Здраве

Притежавате неизчерпаем запас от енергия. През цялото време сте в движение: тичате, катерите се, прескачате от място на място. Помнете обаче, че макар това да е много полезно за здравето, почивката не е признак на слабост, а добър начин винаги да сте на висота.

ЛЕЛЯ ИЛИ ДЕТЕ НА СВЕТА (4 ноември – 3 декември)

Успешен ден: събота
Уязвими места: вътрешни органи
Сетиво: вкус
Стихия:огън
Успешни месеци: ноември и март
Дърво: евкалипт
Цвят: пурпурен

Основни характеристики: щедри, силни, самоотвержени. Знакът е представен от дървена пръчка, която в Африка е символ на властта. Природата ви е надарила с щедрост, великодушие и безкористен характер. Привличате •останалите, тъй като излъчвате позитивна, успокояваща енергия. Вие сте щастливци с развита интуиция, които винаги се стремят да се развиват както материално, така и духовно. Виждате у хората само най-доброто и затова лесно установявате връзка с тях. Наслаждавате се на живота и на всички удоволствия. Знаете кое е добро за вас и често глезите близките си.

Здраве

Притежавате отлично здраве. Всичко, което ви е необходимо, е редовно да се занимавате с физически упражнения. Но трябва да сменяте видовете спорт, за да избегнете скуката. Добро решение са заниманията със сезонни спортове и упражненията на чист въздух.

ИЗОБИЛИЕ ИЛИ РЕКОЛТА И ХАМБАР (4 декември – 3 януари)

Успешен ден: вторник
Уязвими места: кожа и кости
Сетиво: слух
Стихия: вода
Успешни месеци: декември и април

Дърво: гинко билоба
Цвят: златен

Основни характеристики: тщеславие, щед: рост, безгрижие, преданост. Символът на знака е водопад, който олицетворява висшите способности, богатство и изобилие във всички сфери. Вие сте късметлии, които вървят през живота леко и свободно, но невинаги се замислят за останалите. Околните ви обичат, но трябва да спечелите любовта им, като им отдавате част от времето си. Макар че около вас може да има много хора, невинаги това са правилните хора. Постарайте се повече да се доверявате на интуицията си. здраве

Трябва да се занимавате с индивидуални видове спорт, износващи концентрация, като голф и езда. Важно е да се грижите за себе си.

Източник: po-krasivi.net

loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme