Интересни факти за зодиите, за които не подозираш

zodii-fakti-interesni_resized

Всеки от нас е роден под точно определен зодиакален знак. Повечето хора смятат, че е достатъчно да прочетеш хороскопа си и да знаеш своя асцендент, за да знаеш всичко за зодиите. Това обаче е крайно погрешно.

Има хора, които се интересуват изключително много от зодията си. Те са убедени, че с познанията си могат да подобрят живота си и здравето си, да привлекат успеха и късмета в живота. Колкото и да неща да знаете за зодията си и астрологията като цяло обаче, винаги има още нещо.

Зодиите съществуват от хилядолетия. Съществуват догадки, че те, както и интересните им имена, са произлезли от дванадесетте подвига на Херкулес.

Астрологията интерпретира знаците на зодиака като дванадесет стъпки. Те могат да бъдат разделени на раждане, ръст, кулминация и падение.

На всеки зодиакален знак се падат около 2 500 милиона души.

Вижте още интересни факти около зодиите.

1. Начало

Не се знае кой е родоначалникът на зодиите. Една от легендите е, че преди 5000 години шумерите първи са разделили небето на 12 части.

2. Астрология

Зодиите от зодиака се използват главно в астрологията, която е наука за влиянието на небесните тела върху земните обекти и хората на Земята. Астрономията, от друга страна, категорично не поддържа основополагащи принципи на астрологията. Тя дори я смята за лъженаука. Причината е, че си служи с непотвърдени закономерности.

3. Зодиак

Самата дума Зодиак идва от Гърция. Те се превежда като Живо същество. И наистина, 11 от знаците наистина са живи същества, а само 1 не е – Везни.

4. Знаци

Всеки три знака от зодиака се отнасят към определен елемент. Огнените са Лъв, Овен и Стрелец. Земните са Козирог, Дева и Телец, а въздушните – Везни, Водолей и Близнаци. Водните са Риби, Рак и Скорпион.

5. Тринадесет знака

Зодиакът преминава през тринадесет съзвездия, но въпреки това знаците са само дванадесет. Тринадесето съзвездие е Змиеносец, но незнайно защо не е включено в списъка. То продължава между 27 ноември и 17 декември.

Автор: Пламена

Източник: sanovnik.bg

loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme