Какво по дяволите е това космато “морско чудовище”? (ВИДЕО)

morsko-cudovishe1_resizedСнимка: VIRAL PRESS

То дойде от дълбините на океана и развълнува зяпачите – разлагащото се, с размерите на камион, космато морско чудовище.

Какво е, никой още не може да каже. Но звярът, който е изхвърлен на плажа във филипинската провинция Ориентал Миндоро на 11 май, е вероятно останките на кит, заяви полицейският служител Вокс Крусада (Vox Krusada) за Sun. Мо само ДНК тестът може точно да покаже какъв е видът, отбеляза Крусада.

Докато официално не се идентифицира вида му, хората ще наричат “Глобстър*” 6-метрово сиво-бяло туловище. И, като всеки гниещ труп, то мирише страшно. (Глобстър наричат изхвърлена на морския бряг органична маса, твърде разложена, за да може лесно да се определи точният ѝ произход. Това най-често са големи октоподи или разложени трупове на китове и акули. Съществуват предположения, че може да се касае за неизвестен на науката вид голямо морско животно.)

morsko-cudovishe2_resized“Чудовището” край бреговете на Филипините. Снимка: VIRAL PRESS

“Наистина пълна доза от вонята, защото аз съм този, който взе тъканните проби”, разказва Крусада за Sun. “Почти се олюлявах. Почувствах се по-добре след като се изкъпах, но миризмата все още бе в носа ми”.

Глобстърът е широк около 1,2 метра в единия си край и 0,6 м – в другия, съобщава Sun. Минувачи публикуваха видеоклип на глобстъра в YouTube, преди Бюрото за риболов и водни ресурси да прегледа животното, отбелязва Sun.

Това не е първото мистериозно чудовище, което се изхвърля на бреговете на Филипините. През февруари 2017 разложеното тяло на друго 6-метрово морско същество бе изхвърлено на брега в островите Динагат (част от Филипините), съобщава Sun. По-късно се разбра, че двутонното животно е кит.

morsko-cudovishe3_resizedСнимка: VIRAL PRESS

Подобно на новия екземпляр, миналогодишната находка имаше и косми, излизащи от тялото му. Това са признаци вероятно на разградени мускулни влакна, предава National Geographic.

Националната географска мрежа публикува и видеоклип на още едно така наречено морско чудовище, което бе изхвърлено на брега на индонезийския остров Серам през май 2017 г. Това странно същество с дължина от 15 метра определено бе баленов кит.

“В океана има много неща, които не познаваме – но няма нищо толкова голямо, което да остане неизвестно – отбелязва по този повод Александър Върт (Alexander Werth), биолог, специалист по морски бозайници в колежа “Хампдън Сидни” във Вирджиния..

Източник: nauka.offnews.bg

loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme