17 от най-важните събития, които ще се случат до 2050-та година (част 1)

Не е необходимо да сте екстрасенс, за да успеете да предвидите бъдещето. Понякога е достатъчно само да анализирате настоящето.

2019-та година: на картата може да се появят нови държави

swbitie1_resized

Остров Бугенвил в Тихия океан формално е автономен регион към Папуа Нова Гвинея. През 2019г. обаче, той може и да се превърне в отделна държава, но само ако по-голямата част от населението му гласува в полза на това по време на референдум. Нова Каледония, която сега е част от Франция, може също да стане самостоятелна държава.

2020 година: строежът на най-високата сграда в света ще бъде завършен

swbitie2_resized

Днес, най-високата сграда на планетата е Бурж Халифа в Дубай, но скоро, през 2020-та, този рекорд предстои да бъде надминат. До тогава, кулата Джеда в Саудитска Арабия ще бъде завършена. Тя ще бъде висока близо 1007 метра.

2020 година: първият космически хотел ще отвори врати

swbitie3_resized

Компанията Bigelow Aerospace планира да изстреля в орбита космически кораб, който ще служи като хотел. Тестовете на подобни космически кораби са преминали напълно успешно, а един от тях дори се използва от космонавтите на Международната космическа станция като склад.

2024 година: ракетата SpaceX ще достигне до Марс

swbitie4_resized

SpaceX, компанията, основана от Елън Мъск, през 2002 година планира да изпрати товарен космически кораб на Червената планета. А по-късно – да изпратят и първата човешка мисия до Марс.

2025 година: населението на планетата ще бъде 8 милиарда

swbitie5_resized

Според изчисления на ООН, през 2025г., населението на Земята ще достигне 8 милиарда души. Експерти считат, че до 2050г. този брой ще нарасне до 10 милиарда души.

2026 година: строителството на катедралата Саграда Фамилия в Барселона ще бъде завършено

swbitie6_resized

Строителството на внушителната катедрала е започнало през 1883 година. Най-големият проблем при конструирането й е бил, че са били необходими специални каменни блокове, а направата на само един такъв отнема изключително много време и изисква специално внимание.

2028 година: Венеция може да остане необитаема

swbitie7_resized

Това не означава, че града ще бъде напълно потопен под вода. Има големи притеснения обаче, че нивото на водата във Венецианската лагуна ще се повиши до такава степен, че за хората ще бъде невъзможно да живеят в къщите си.

2029 година: астероидът Апофис ще премине само на 23,860 мили (около 38,399 километра) от Земята

swbitie8_resized

Според първоначалните изчисления на учените, вероятността астероидът да се сблъска със Земята е била само 2.7%. По-късно обаче, тези изчисления са напълно развенчани.

2030 година: размерите на ледената покривка в Арктика ще намалеят драстично

swbitie9_resized

И в момента, размерите на арктическата ледена покривка намаляват с изключително висока скорост. Според изчисленията на някои учени, ледовете в Северния ледовит океан ще се разтопят напълно, малко преди края на 21-ви век.

Източник: iskamdaznam.com

loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme