Странници, чието минало е пълна загадка

strannik-jagadka_resized

Много от хората, които срещаме през живота си, ни изглеждат мистериозни. Някои са изключително подозрителни заради поведението, което показват, а други – заради обвитото си в мъгла минало.

Въпреки, че изглеждат съвсем нормални, никой не знае почти нищо за тях и не може да каже откъде са дошли и какво са правили преди. Точно такива са и мистериозните личности, за които ще ви разкажем днес. Те сякаш се пръкват от нищото и няма никакви следи, подсказващи кои са всъщност.

Един от тях е странник от Амазония, на когото изследователите попадат в края на миналото хилядолетие. Когато го намират в огромна дупка, той не можеш да общува нормално с тях. Причината за това се криела в езика, който използвал.

Мъжът се изразявал по начин, напълно непознат за учените, и те така и не разбрали как се е озовал в капана и към коя местна общност принадлежи. Колкото и да се опитвали да разберат нещо повече за него, животът му останал пълна загадка за тях.

1. Бела от дървото

В средата на миналия век младежи от британския град Стауърбридж се забавлявали край бряст, когато с ужас открили в дървото човешки останки. След проведено разследване органите на реда стигнали до извода, че скелетът принадлежи на 35-годишна жена. Но така и не станало ясно как се е озовала там и коя всъщност е тя. Историята станала още по-заплетена, когато в района все по-често някой поставял големи плакати, гласящи: Кой постави Бела в бряста?

2. Учителят Шошани

Известен преподавател, чиито възпитаник е дори самият писател Ели Визел. Въпреки че бил много популярен в академичните среди, Шошани упорито криел своя живот и най-вече миналото си. Така и никой не разбрал как се казва той в действителност и защо непрекъснато сменял адреса си.

3. Джером

През есента на 1863 година на плаж в Канада хора попаднали на бездомник без крака. Никой не можел да каже кой е той и как стигнал до пясъка. Дори самият мъж не можел да обясни, защото никой не разбирал езика, който говори. Единственото, което лекарите успели да открият за странника, наречен Джером, е, че крайниците му са отстранени скоро и то от много опитен медик. Всичко останало обаче е забулено в мистерия и то дори през следващите пет десетилетия, в които Джером живял.

Източник: sanovnik.bg

Подобни публикации


loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme