Древната врата на боговете в Перу

drevna-vrata-peru_resized

Древна каменна структура с впечатляващи размери е открита в Марк Хауи – планински район в южната част на Перу.

Тукашните перуанци наричат тази структура „Градът на боговете“. Каменната постройка не е изследвана детайлно, защото местността в която се намира е трудно достъпна. В този район има и други структури и полуразрушени сгради, които лесно могат да бъдат забелязани от самолет.

Вратата-портал към божественият град се намира в една от скалите на билото. В центъра и има дупка, която прилича на ключалка.

На находката попаднал Хосе Луис Делгадо Maмани, който работел като професионален вoдач на туристите, съпровождайки ги по околните руини и пътеки.

„Започнах да сънувам вратата непрекъснато, след като я открих. В сънищата ми се връщах там отново и отново, а вратата беше открехната и от нея струеше изумрудена светлина“ – това е разказал водача пред местната преса.

След като вратата била открита през 1996 година, в местността започнали археологически разкопки.

Според легендите на инките, това е районът на Бога, а когато били към края на живота си, великите мъдреци идвали на това място и преминавали през портата. Някои от тях обаче се завръщали с невероятни сили и знания.

В друга легенда се разказва за испанските конквистадори, които започнали да плячкосват перуанските села веднага след пристигането си. Жрецът на инките – Арами Мари, притежавал магически диск, който според инките бил ключът на боговете. Жрецът взел този диск, събрал оцелелите от набезите на испанците, преминали през портала и изчезнали завинаги.

Източник: svetovnizagadki.com

loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme