Археолози откриха парче от кръста на Христос?

isus-parce-krwst_resizedАрхеолози, правещи разкопки в черноморската турска провинция Синоп, са се натъкнали на каменно ковчеже, пълно с различни предмети, за които се предполага, че са непосредствено свързани с Иисус Христос, съобщава 24chasa.bg, цитирайки информация от турското електронно издание “Хюриет дейли нюз”.

“Ние открихме някакъв свещен предмет в ковчежето, който представлява парче от кръст, като сме на мнение, че то е част от кръста, на който е бил разпнат Исус Христос. Въпросното каменно ковчеже е от изключителна важност за нас, защото в него има огромна история и до този момент е най-важният артефакт, намиран от нас по време на разкопки”, заявява професор Гюлгюн Кьороглу, която е ръководител на разкопките в църквата Балатлар.

“Видяхме много неща по време на разкопките, за чието съществуване не знаехме преди. По този начин Синоп се сдоби с един изключително интересен древен обект, който ще можем да покажем на посетителите”, добавя още г-жа Кьороглу.

Тя казва също така, че по време на разкопките са открити и над 1000 човешки скелета за изминалите четири години активна работа в района.

Археологическата работа продължава в рамките на един проект за отраслов мениджмънт, финансиран от Европейския съюз.

Източник: chudesa.net

Подобни публикации


loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme