10-те най-страшни наказания за прелюбодеяния в света

Във всички времена кривването „встрани“ е било разглеждано като нецензурна материя и е предизвиквало всеобщо порицание. По-рано тази задача е била трудна за изпълнение, но сега взаимоотношенията са по-либерални и изневярата не се счита за нещо свръхестествено. За подобно нещо няма да бъдете наказани жестоко в модерното светско общество, в крайна сметка – понятно е, на всеки може да се случи!

Оказва се, че не навсякъде мислят така: в различни страни по света уловените в прелюбодейство биват изключително строго наказвани. И, повярвайте, при това съвсем не на шега.

Ето селекция на най-жестоките наказания за прелюбодеяние, които са регистрирани в различни времена, а някои от тях се използват и днес. Заслужава да се отбележи, че на тях подлежат (все още) винаги предимно жените.

1.Турция

nakazanie1_resized

Когато се разберяло за извършено прелюбодеяние, с жената се отнасяли изключително жестоко: слагали я в чувал заедно с котка и удряли отгоре с вериги, опитвайки се да ударят животното. Това продължавало дотогава, докато тя умре.

2. Корея

nakazanie2_resizedПрелюбодейката била принудена да пие оцет, докато се надуе като балон. Тогава била бита с пръчки до смърт.

3. Америка

В някои от племената, живели някога в Америка, била разпространена следната процедура: хвърляли изменницата в краката на вожда, натрошавали костите?, нарязвали я на парчета, а после цялото племе я изяждало.

4. Пакистан

nakazanie3_resized

В тази страна по законите на шериата жена, която е изменила на мъжа си, може да бъде осъдена на смърт чрез обесване.

5. Африка

В Африка се намира малкото царство Луанго, където е прието прелюбодейците да се хвърлят от скалите. Разбира се, хвърлят само жени. Резултатът е известен.

6. Сиам

Изменицата била поставяна в специално устройство, приклещена, а след това канели при нея… слон. Разбираемо е, че жената не оцелявала след подобна среща …

7. Северна Бирма

nakazanie4_resized

В тази страна момичетата от детството си носят специални пръстени около врата, които удължават шията. В случай на прелюбодеяние, пръстените били отстранявани при виновниците. Ясно е, че деформираните прешлени правели от жената инвалид. Или водели до смърт.

8. Афганистан

nakazanie5_resized

Преходното правителство в страната възстанови моралната полиция, която работеше при талибаните. За измяна жената я чакат 100 удара с бастун и затвор.

9. Нова Гвинея

nakazanie6_resized

При папуасите все още съществуват насилствени практики по отношение на прелюбодейците. Но този път тук се убиват мъжете, като преди изпълнението на присъдата те трябва да изядат пръста на любовницата си. Ако попаднете там, погледнете ръцете на жените.

10. Иран, ОАЕ, Саудитска Арабия, Судан, Нигерия

nakazanie7_resized

Осъждат изневерилите жени на пребиване с камъни (в същия момент мъжете-прелюбодейци могат да се отърват само с порицание). Казват, че в Иран от 1990 г. насам има закон, според който една жена за изневяра може да бъде убита от роднина от мъжки пол без съдебен процес. И не е задължително това да бъде съпругът?

Разбира се, тук трябва да въздъхнем с облекчение и да се благодарим, че живеем в светска държава, където варварството отдавна е потънало в забвение!

Източник: zajenata.bg

loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme