Лох Нес поднесе мистериозна изненада (ВИДЕО)

loh-nes1_resized

Шотландското езеро Лох Нес поднесе поредната си мистериозна изненада, след като сателит успя да заснеме предполагаемо 4-метрово същество, плуващо в него

Направената снимка е подложена на детайлен 6-месечен анализ от експерти от официалния фен клуб на легендарното чудовище Неси. На пръв поглед заснетото прилича на следа, оставена от преминаваща лодка, но в този момент всички лодки от района се намират в малкия пристан на брега, което изключва подобна вероятност.

Шотландското езеро Лох Нес поднесе поредната си мистериозна изненада, след като сателит успя да заснеме предполагаемо 4-метрово същество, плуващо в него

Други възможни обяснения, сред които плаващ дънер или плуващ тюлен, също са малко вероятни според специалистите. Последните в крайна сметка заключават, че това действително може да бъде загадъчният обитател на Лох Нес, привличащ ежегодно милиони туристи от цял свят.

Предполагаемото същество се появява, след като почитателите на Неси бяха изпаднали в истинска паника, тъй като повече от 18 месеца няма нито един случай на наблюдение в Лох Нес. Това се случва за пръв път от близо 90 години насам, макар че официално не съществуват каквито и да било категорични доказателства за съществуването на чудовището. Това обаче не пречи броят на хората, вярващи в него, да се увеличава с всеки изминал ден.

Първото документирано споменаване на легендарното чудовище от Лох Нес датира от 565 г., когато един монах заявява, че е нападнат от него. Съвременният интерес пък започва през 1933 г., когато няколко човека успяват да го видят.

Източник: chudesa.net

Подобни публикации


loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme