Истинската Любов има празник всеки ден, булевардната любов – веднъж годишно

istinska-lubov_resizedВчера вечер улиците притихнаха. Много от нас бързаха да си откраднат празник. За едни празник на Любовта, за други празник на Виното. Почти винаги вървят ръка за ръка в днешните времена…

Истинската Любов обаче не се опива, нито се празнува веднъж годишно. Тя изгрява всеки ден във нас с раждането на новия ден и изгрева на Слънцето, което ежедневно носи своята Божествена любов към нас. Истинската Любов се раздава и се проявява в най-обикновените ситуации ежедневно.

Всеки миг, Всеки нов ден Любовта ни шепти с онзи, тихия глас:

“От Любов си създаден и за Любов. Обичай Бога, твоя Баща, ближните си, братята си, своята свещена душа… Обичай! Защото, каквито и дарове да имаш, Любов нямаш ли – никак не те ползва.”

Ето какво казва Учителя Петър Дънов за Любовта:

Кой е най-силният подтик в живота?

Подтикът на любовта. Той внася светлина в човешкия ум, топлина в човешкото сърце и сила в човешката душа. Когато подтикът на любовта действува в човека, тогава се строят всички велики и красиви неща. Влезе ли любовта във вас, дайте й първо място. Пред любовта всякакъв спор отстъпва. Защо ще спорите с любовта, дали е истинска, или не е истинска?

Коя любов е истинска?

Която носи живот и светлина. Колко време трае този живот? – Докато любовта е в човека. За да продължи живота си, човек трябва да пази любовта като зеницата на окото си. Не я ли пази, отнася ли се небрежно към нея, тя го напуща. Страшно е положението на човека, когото любовта напуща. Щом тя го напусне, животът му се прекратява. Това показва, че между живота и любовта съществува тясна връзка. Пазете любовта в себе си, да не изпаднете в противоречията на живота, да не изгубите своя вътрешен мир и доволство.

Къде е любовта?

Навсякъде. Няма място в света, дето любовта да не присъства. Няма същество в света, което любовта да не е посетила. Заблуждението на човека се заключава в това, че той търси любовта на специфично място и при специфични условия. Любовта е навсякъде и във всичко.

Нека празнуваме Любовта всяка сутрин когато отворим очи и нека по-често да ги отправяме с благодарност към Слънцето в неговия сутрешен любовен поздрав към нас! Честит празник – вчера, днес и утре!

Словото на Учителя е откъс от “Опорни точки в живота” – беседа държана от Учителя Беинсá Дунó (Петър Дънов) при седемте Рилски езера, 21 юни

Автор: Таня Борисова

Източник: portal12.bg

Подобни публикации


loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme