Ексхумираха трупа на будистки монах, усмивката на лицето му озадачи всички

mohah-usmivka1_resized

Невероятна гледка се разкри пред последователите на будисткия монах Луанг Пор Пиян след като мъртвото му тяло бе ексхумирано два месеца след смъртта му.

Той почина на 92-годишна възраст на 16 ноември миналата година в Бангкок, столицата на Тайланд, след усложнения поради болест.
monah-usmivka2_resizedПиан, който е роден в Камбоджа, е прекарал по-голямата част от живота си като добре познат будистки гуру в тайландската провинция Лопбури, където и тялото му бе върнато след като почина, информира „Дейли Мейл“.

Неговите последователи отвориха ковчега и извадиха мъртвото тяло на Пиан в ритуал по смяна на дрехите му и бяха шокирани след като видяха колко изненадващо и неочаквано добре то се е запазило. Едно от най-смайващите неща, обаче, бе „усмивката“ на лицето на мъртвия будистки монах и тя бе запечатана от хиляди вярващи и споделена в социалната мрежа.

Съобщава се, че последователите на Пиан ще продължат да се молят за него, докато той не бъде поставен завинаги да почива в мир на церемония, която ще се извърши на стотния ден след смъртта му.

Източник: novini.bg

Подобни публикации


loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme