Мъртвите идват в съня ни с пророчески мисии

hora_grobishte_resized

В хода на американско изследване става ясно, че в съня си 60% от жените и 40% от мъжете са навестявани от починали роднини. В сънищата живи и мъртви се срещат, разговарят помежду си, а много често мъртвите разкриват тайни на живите.

“Скептиците смятат, че сънят е просто една безсмислица”, казва Кели Бълкели, бивш президент на Международната асоциация за изследване на сънищата.

“Така е и в това е трагедията. Защото хората, които имат сънища, в които идват мъртвите, често се страхуват да говорят за тях”, допълва я Джефри Лонг, онколог, един от основателите на Фонд за изучаване на комуникациите с мъртвите. Той е събрал доказателства след разкази на повече от хиляда души.

Изследването на мозъка показва, че областта на кората на главния мозък, отделът, отговорен за логическото мислене, е изключен, когато спим. Частите на мозъка, които след съня се активират, са свързани с въображението и емоциите.

През 1999 година четиригодишният син на Глен Лорд умира от усложнения след операция на сливиците. Скоро след това момченцето започнало да навестява Глен в сънищата му. През 2002 г. сънувал сън, че синът му я запознава с две момчета.

“Обясни ми, че той трябва да си тръгне, но тези момчета ще останат с мен, казва Глен. – Когато се събудих казах на жена ми, че синът ни вече няма да ни посещава нощем. Така и стана”.

spyshi_resized

Лорд, който ръководи производствена фирма в Ню Хемпшир, смята, че последният сън е бил съобщение от сина му Ной, че той е добре и напомняне, че има и други деца, които имат нужда от любов.

В края на 2002 година Глен и жена му стават приемно семейство и осиновяват двама братя от Русия.

Посещенията на мъртвите в сънищата на живите обикновено са ярки и по-малко се нуждаят от тълкуване. В сънищата тези, които са починали от тежка болест, са здраве. Ако на земята са живеели в инвалидна количка, в съня могат да вървят.

“Тези сънища може да се каже, че са “пророчески” за тези, които ги сънуват”, твърди Бил Гугенхайм, един от основателите на независима изследователска група After Death Communication Project.

Жените са по-отворени за потенциални сигнали в съня си, докато мъжете рядко говорят за това, казват изследователите. Гугенхайм предполага, че мъжете се страхуват да не бъдат възприемани като чудаци от околните.

Автор: Елиана Василева

Източник: sanovnik.bg

loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme