2018 вещае разтърсващи обрати и творчески успехи

2018-obrati-uspehi_resizedСвързвате ли късмета си в определени дни с конкретните дати? Време е да започнете, съветват специалисти, а ние добавяме, че освен относително полезно, проследяването на личните ни възходи и падения според цифрите в годината е и изключително забавно, пише „Монитор“.

2018 г. ще е пълна с разтърсващи обрати и творчески успехи – това разгадават специалисти според сбора на числата, с които изписваме годината. 11 (2+0+1+8) е повелително число, а най-добри следващите 12 месеца ще бъдат, ако ги посрещнем с чувство за уравновесеност. 1 се приема като цифрата на лидерите, а когато универсалното число на годината е съставено от две единици, силата му нараства пропорционално. Смята се още, че когато попаднем в година като тази, ставаме по-свободни да излезем извън собственото си его и да променим всички недостатъци, които ни пречат по пътя към успеха. Последният път, в който светът е попадал под знака на 11, бе през 2009 г., следващата година, в която ще се радваме на същия късмет ще е пък през 2027 г.

2018 г., оказва се, е екзистенциално свързана с математиката и числата.

Прелистете календара и ще откриете нещо много любопитно. Жокер – потърсете в кой ден от седмицата се падат „повтарящите“ се дати като 1 януари (01.01), 2 февруари (02.02), 3 март (03.03) и т.н. Нека ви спестим все пак времето – всички те попадат под щампата на неделния ден. Според мнозина именно тези дати носят всеобхватен късмет, като често са сред предпочитаните за кръщенета, сватби и други подобни празненства, за които се смята, че полагат ново начало.

В случай, че сте от хората, за които колекционирането на календари е равносилно на събирането на спомени в плакатен формат, то числата повеляват, че същата разкадровка на дните по месеци и седмици ще ви е от полза и през 2029 г. Тогава датите ще са абсолютно копие на настоящите, а неделите отново ще бъдат претрупани от повтарящите се числа. Всъщност, подобни копия на календарите с редки изключения се случват според определена закономерност. Невисокосните такива обичайно се преповтарят по схемата 11-6-5-6. Така, например, разликата между 2029 и 2018 е 11.

Следващата година, в която ще можем безпроблемно да използваме същия календар е 2035, следват 2040 и 2046. Високосните пък се преповтарят на всеки 28 години.

Съобразяването на важните събития в живота ни с точно определена дата според нейното значение е широко разпространено явление. Мнозина жени, които следва да родят чрез секцио, дори подбират най-правилната според тях дата за появяването на рожбата им на бял свят.

Тази година няма да можем да наблюдаваме строго огледална дата (няма 81 февруари – б.а.). И въпреки че обикновено те подобни дни са предпочитани от бъдещи младоженци за заветната им разходка до олтара, то сега за най-оборотна такава се смята 18 август. Встрани от числата, денят наистина звучи примамливо – горещото време предразполага за романтична церемония на морския бряг. Като прибавим към това сравнителната симетричност и мнението на астролози, че датата носи щастие, то определено запазете реда си в ритуалната зала. 18. 8 е и сред малкото късметлийски дати на които е позволено сключването на църковен брак. Освен всичко останало азиатските култури приемат 8 като символ на щастие и просперитет, а наличието му в поканите ви би било хитро намигване към символа за безкрайност – времето, което смятате да прекарате заедно със своята половинка.

В случай, че не държите връзката ви да бъде скрепена от Бог, то по същата логика 8 август би била дори по-подходяща дата за вашата сватба. Причината да нямате възможност да се закълнете във вярност в църква се крие във факта, че денят е забранен за сключване на брак, тъй като съвпада с Богородичните пости.

Ако обичате веселите математически уравнения и искате датата лесно да се помни, може да изберете и други любопитни дни през 2018 година. За такава е смятана още например 16.2.2018. На пръв поглед – нищо необичайно. Сборът от цифрите на деня и месеца обаче е равен на последните две цифри от годината (16 + 2 = 18). Същото важи и за датите 14.4.2018 (4+14=18), 10.8.2018 и 8.10.2018 (10+8=18), както и 9.9.2018 (9+9=18).

Интересно явление, с което се съобразяват много младоженци, е и палиндромът.

Това са поредица числа, които се четат по един и същ начин от ляво надясно и от дясно наляво. Терминът произхожда от гръцките думи “палин”, което означава “назад”, “отново” и „дромос“, което значи “път”. Датите – палиндроми през 21-ви век са 38 и по традиция за тях нумеролозите вярват, че носят щастие за двойките, които са ги избрали за най-важния ден от съвместния си живот.

Ако следваме сляпо тази логика следващият бум на сватби се очаква да настъпи чак на 2 февруари 2020 г. За палиндроми тази година обаче също могат да се приемат няколко дати като 8.10.2018 – 81018 и 8.11.2018 – 81118 (ако пренебрегнем първата нула и двойката), както и датата 8.12.2018 – 81218, в която изключваме единствено 0-та.

Последният палиндром за века впрочем ще се състои на 29.2.2092. Интересното тук е, че това съвпада и с високосен февруари, което прави деня още по-интересен за венчален избор.

Източник: novini.bg

loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme