В Русия се роди говорещо бебе

bebe-govori-ru_resizedНовородено, което произнася смислени думи, се роди в руският град Норилск. В момента, в който баща му го взел за пръв път на ръце, то, за ужас на лекарския екип, казало отчетливо “тате”.

Родителите на новороденото, което е кръстено Степан, Лиза и Родион Блажееви, са потресени от възможностите на бебето. Акушерката, която го израждала, твърди, че през цялата й практика – 24 години – не е чувала бебе да говори.

Бебето вече е подложено на лекарски изследвания, но докторите не могат по никакъв начин да обяснят защо момченцето, което е едва на няколко дни, изговаря цели смислени думи.

Това е невероятно, и въпреки това се случва, изумени са всички специалисти, които са прегледали бебето. След първата си дума то казало втората: “мама”. Ден по-късно, когато майка му го преповивала, и обяснявала, че татко му скоро ще се върне, бебето казало: “Кой? Татко ли?”

Майката, която е едва на 17 години, признава, че направо я побиват тръпки, когато остане насаме с бебето. Въпреки крехката си възраст тя е посещавала специални курсове по време на бременността и дори ходила на специален семинар по духовни практики за бременни.

Екипи учени от различни градове са насочили вниманието си към малкото момче, и смятат да го наблюдават през следващите месеци. Според техните прогнози всичко може да е било чиста случайност и вълната на внезапната интелигентност на бебето скоро да отмине.

Автор: Жана Георгиева

Източник: sanovnik.bg

loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme