Индийски мъдреци: Пазете тези 6 свои тайни, за да живеете в мир

taini-shastie_resized

Ако искате да запазите щастието си по-дълго, дръжте го далеч от хорските очи, се казва в индийските мъдрости. Индийците вярват, че може да се опазиш от завистта, само ако живееш в скромност и смирение.

С какво се похвалиш, без него ще останеш твърди друга от популярните индийски поговорки. Смята се, че щастието расте най-сигурно, когато е заобиколено от тишина.

Според индийците е по-добре да замълчим в правилните моменти, за да се радваме на по-голям успех в бъдеще.

Какво трябва да пазите в тайна от другите, за да бъдете щастливи?

1. Дръжте си езика зад зъбите, когато големите ви планове и мечти са все още на етап фантазии

Докато не получите някакви резултати или не започнете да осъществявате стъпка по стъпка това, което планирате, избягвайте да разказвате за него на всеки. Под натиска на чуждите критики и скептицизъм може да се представите много по-зле, отколкото ако знаете само вие и вашите най-близки хора.

2. Добрите дела

Кармата съществува и ако целенасочено си наранил или си се възползвал от някого, това ще ти се върне. Същото се отнася и за добрите дела. Затова не е нужно да се хвалите пред всичките си познати, за да галите егото си. Самодоволството и показността ще привлекат само отрицателни събития към вас.

3. Героичните постъпки

Напълно излишно е да се хвалите с преодоляването на житейските препятствия, които сте преминали и да се биете в гърдите колко по-силен сте от преди. Опитайте се да пазите тази мъдрост за себе си, а не я използвайте като причина да демонстрирате добрите си страни.

4. Духовните вярвания

Практикувайте това, в което вярвате, а не си губете времето да изнасяте лекции за него. Ще стигнете до много повече хора, ако с примера си им покажете, че вашите принципи са полезни, отколкото, ако прекарате часове наред в дискусии и спорове. Позволете също на всеки човек сам да избира пътя си, като не му натрапвате своите ценности за живота.

5. Семейните проблеми

Избягвайте да тръбите пред всеки за проблемите си вкъщи. Освен че това по никакъв начин не помага при разрешаването на недоразуменията, може допълнително да изостри отношенията с вашата половинка, роднини или членове на семейството. Решавайте конфликтите си очи в очи, а не търсете съдии отвън.

6. Чуждите грешки и провали

Няма да станете по-велики, ако непрекъснато сочите с пръст чуждите грешки и провали. Дори е много вероятно след известно време да сте на мястото на човека, на когото се присмивате. Подминавайте клюките, злобните забележки и осъждането на другите, за да запазите кармата си чиста.

Автор: Antonia Rumenova

Източник: sanovnik.bg

loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme