Топ 10 серийни убийци

Независимо дали ги смятаме за зли или просто луди, всички ние сме част от общество, което изпитва както отвращение, така и любопитство към животите и умовете на серийните убийци. Какво ги мотивира? Често пъти никой не може да каже, а понякога ни е страх от отговора.

1. Луис Гаравито – 138 жертви

ubiici-1_resized

Звярът, както е наречен от медиите, е роден на 25 януари 1957 г. в Хенова, Колумбия. Като най-голям от седем братя, той бил физически и психически малтретиран от баща си, както и сексуално насилван като малък. Гаравито дебнел бедни деца на възраст между 8 и 16 години, селянчета или бродещи по улиците. Той ги приближавал и им предлагал подаръци или малко пари. След като печелил доверието им, той ги завеждал на разходка, а когато се изморявали ги изнасилвал, измъчвал, прерязвал гърлата им и след това разчленявал телата им. През 1999 г. е заловен и признава за убийствата на 144 деца, но е обвинен за 172. Намерен е за виновен за 139 от убийствата. Колумбийските закони обаче ограничават максималната присъда на 30 години, а след като Гаравито помага на полицията да открие някои от телата, както и заради самопризнанието му, присъдата му е допълнително намалена на 22 години. Напълно възможно е да бъде освободен дори още по-рано заради съдействие и добро поведение.Смята се, че е убил повече от 400 души, предимно деца.

2. Педро Алонсо Лопес – 110 жертви

ubiici-2_resized

Според Педро Лопез, майка му, която била проститутка с 13 деца, го хванала да опипва по-малката си сестра през 1957 г., когато бил на осем години. Изхвърлила го от дома, след което той бил прибран от някакъв мъж в къща в пустинята и редовно изнасилван. На 12 години попаднал в американско семейство и го записали на училище за сираци, но избягал, защото бил сексуално малтретиран от един учител. На 18 години започва да краде коли и след това да ги продава, за което е арестуван и влиза в затвора. Лопез твърди, че в затвора е бил брутално групово изнасилен, след което издирил насилниците си и ги убил. След като излиза от затвора, Лопез започва да преследва млади момичета в Перу. До 1978 г. убива повече от 100, когато местно племе го залавя. Готвили се да го екзекутират, когато американски мисионер се намесил и ги убедил да го предадат на щатската полиция, откъдето по-късно го пускат. Мести се от Колумбия в Еквадор, където започва да убива по 3 момичета на седмица. Педро Лопез е арестуван след провален опит за отвличане. Признава за повече от 300 убийства, но полицията не му вярва. Истината излиза наяве, когато наводнение разкрива масов гроб с голяма част от жертвите му. Еквадорците го пускат от затвора на 31 август 1994 г., а час по-късно е арестуван отново като нелегален имигрант и предаден на колумбийските власти, които го обвиняват за убийство отпреди 20 години. Обявен е за невменяем и лежи в психиатричното отделение на болница в Богота. През 1998 г. го намират за вменяем и го пускат срещу $50 гаранция. Днес е на свобода.

3. Даниел Камарго Барбоса – 72 жертви

ubiici-3_resized

Даниел Барбоса е роден на 22 януари 1936 г. в Колумбия. Майка му починала когато бил малък, а баща му бил емоционално дистанциран. Отгледала го мащехата му, която го биела, наказвала и понякога го обличала в момичешки дрехи, за да му се подиграват другите деца. Години по-късно, Кармаго живее с жена на име Алсира, с която има две деца. Влюбва се обаче в друга жена, Есперанза, за която иска да се ожени, но след това разбира, че не е девствена. Двамата сключват сделка той да остане с нея, ако тя му помага да открива други девствени момичета, с които той да прави секс. Така започнали да примамват млади момичета в апартамента им, след което ги дрогирвали, а Кармаго ги изнасилвал. Петата жертва на изнасилване го издава и Кармаго и Есперанза влизат в затвора през 1964 г. Първоначално Кармаго е осъден на 3 години затвор, но нов съдия удължава присъдата му на 8 години, които той излежава до край. Година след като излиза от затвора, Кармаго преминава край едно училище и отвлича 9-годишно момиче, след което го изнасилва и убива. Макар властите по това време да смятали, че е изнасилил и убил повече от 80 момичета в Колумбия, Кармаго е осъден за убийството на 9-годишното момиче и получава присъда от 30 години, която в последствие е намалена на 25 години. След 9 години в затвора, Кармаго успява да избяга с примитивна лодка, след като внимателно изучава океанските течения. Властите сметнали, че се е удавил или че акулите са го изяли. Той обаче пристигна в Еквадор, където след няколко седмици отвличал друго 9-годишно момиче, а на следващия ден и едно на 10 години. От 1984 го 1986 г., Кармаго извършва поредица от най-малко 54 изнасилвания и убийства в Гуаякил. Полицията първоначално търси банда, защото никой не вярва, че сам човек би могъл да убие толкова хора. Даниел Камарго Барбоса е арестуван от двама полицай на 26 февруари 1986 г., само минути след като убил 9-годишно момиче на име Елизабет. В управлението той спокойно признава за убийствата на 72 момичета в Еквадор след бягството си от затвора. През 1989 г. е осъден на 16 години затвор, максималната присъда в Еквадор. В затвора лежи заедно с Педро Алонсо Лопез, изнасилил и убил повече от 300 момичета в Колумбия, Еквадор и Перу. През ноември 1994г е убит в затвора от Луис Масаче Нарваез, братовчед на една от жертвите му.

4. Педро Родригес Фило – 71 жертви

ubiici-4_resized

Педро Фило е роден във ферма в Минас Жерайс, Бразилия с наранен череп, резултат от побой, който баща му нанесъл на майка му, докато била бременна с него. Казва, че още от 13-годишен започнал да изпитва желание да убива, след като бутнал братовчед си в преса за захарна тръстика и едва не го убил. На 14 години Фило убива заместник кмета, понеже уволнил баща му, училищен пазач, за кражба от училищната столова. След това убива друг пазач, вероятно истинския крадец. След години, приятелката му Мария е убита от престъпна банда, а Педро се отървава на косъм. Прекарва следващите месеци в убийства и измъчване на няколко човека, търсейки убийците на Мария. Още ненавършил 18 години, той оставя след себе си 10 трупа. След като баща му убива майка му с мачете, Педро си отмъщава, като изкормва сърцето му, сдъвква го и го изхвърля. Арестуван е за първи път през 1973 г., а в затвора убива най-малко 47 затворници – по неговите думи над 100. Общият брой на потвърдените му жертви е 71, включително баща му. През 2003 г., е осъден на 126 години затвор, макар правосъдната система в Бразилия да не позволява присъда по-голяма от 30 години. Поради убийствата в затвора обаче, присъдата му е променена на над 400 години. В крайна сметка са щели да го пуснат през 2017 г., но е освободен през 2007 г., след прекарани 34 години в затвора.

5. Кампатимар Шанкария – 70 жертви

ubiici-5_resized

27-годишният индиец Кампатимар Шанкария е осъден през 1979 г. за 70 убийства. Той убивал мъже и жени с чук за удоволствие. Осъден е на смърт и обесен на 16 май 1979 г.

6. Ян Синхай – 67 жертви

ubiici-6_resized

След като е осъден на 3 години принудителен труд в работнически лагер за кражба, а след това и на 5 години затвор за опит за изнасилване, през 1999 г. Ян Синах започнал да убива в китайските провинции Анхуей, Хебей, Хенан и Шандун. Той влизал в домовете на хората през нощта и ги убивал с брадви, чукове и лопати. Понякога избивал цели семейства. По време на рутинна проверка, полицията арестува Синхай заради подозрително поведение. По-късно става ясно, че е издирван в четири провинции за убийство. Не след дълго той признава за 65 убийства, 23 изнасилвания и пет други нападения. Когато случаят е раздут от медиите, те го наричат Чудовището. На 1 февруари 2004 г., Синхай е осъден на смърт за 67 убийства и 23 изнасилвания. Две седмици по-късно е разстрелян.

7. Абдул Джабар – 65 жертви

ubiici-7_resized

Афганистанецът Абдул Джабар е намерен за виновен за убийствата на 65 души, но се смята, че жертвите му са повече от 300. Той удушавал мъже и момчета с тюрбана си докато ги изнасилвал. Арестуван е от полицията, докато се опитвал да убие поредната си жертва. Осъден е на смърт и обесен на 21 октомври 1970 г., след като преди това двама невинни били екзекутирани за неговите убийства.

8. Андрей Чикатило – 53 жертви

ubiici-8_resized

Касапинът от Ростов, Червения изкормвач, Изкормвача от Ростов – все прякори на Андрей Чикатило, може би най-известният сериен убиец на Русия. Между 1978 и 1990 г., той изнасилва, убива и разчленява най-малко 53 жени и деца по особено жестоки начини. Често нападал малки деца и младежи на автобусни спирки и ЖП гари, завличал ги в близката гора и ги убивал, обикновено чрез десетки пробождания с нож, а понякога ги и удушавал или пребивал до смърт. След като е арестуван през ноември 1990 г., Чикатило признава за 56 убийства, но е съден за 53 от тях. Получава смъртна присъда две години по-късно и през 1994 г. е екзекутиран с един изстрел зад дясното ухо.

9. Анатолий Оноприенко – 52 жертви

ubiici-9_resized

Украинецът Анатолий Оноприенко избирал изолирани къщи и привличал вниманието на живущите като вдигал врява. След това избивал всички по специфичен ред – първо мъжа, после жената, а накрая и децата. Обикновено накрая подпалвал къщата, за да прикрие следите си. Убивал и всеки, който имал нещастието да се окаже свидетел на свирепите му убийства. Когато най-после е задържан от полицията, у него са открити общо 122 предмета, включително рязана пушка, различни други оръжия, с които били извършени някои от убийствата, както и много принадлежности на жертвите. Оноприенко първоначално признал за осем убийства между 1989 и 1995 г. и отрекъл всички останали обвинения. В последствие обаче признава за убийството на 52 души в рамките на шест години. Обявява, че е убивал по заповед на гласовете в главата му. Поради приемането на Украйна в Съвета на Европа и отпадането на смъртното наказание в страната в следствие на това, Анатолий Оноприенко е осъден на доживотен затвор. Умира от сърдечен удар през 2013 г.

10. Гари Риджуей – 49 жертви

ubiici-10_resized

Убиецът от Грийн Ривър получава прякора си от пресата, понеже първите му пет жертви са открити в река Грийн Ривър. Риджуей удушавал жени, обикновено с голи ръце, след което захвърлял телата им в гористи местности в окръг Кинг. Често се връщал при телата, за да прави секс с тях. На 30 ноември 2001 г. , 20 години след първите му убийства, Гари Риджуей е арестуван за убийствата на 4 жени, свързани с него чрез ДНК доказателства. След като сключва сделка с прокуратурата и разкрива къде се намират телата на все още неоткритите жертви, той се разминава със смъртната присъда и е осъден на доживотен затвор без право на помилване. Риджуей е осъден за 49 убийства, а самият той е признал за поне 71, макар да се смята, че жертвите му са повече от 90.

Автор: admin

www.http://iskamdaznam.com

Подобни публикации


loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme