Дърветата с вълшебни сили

dwrvo-vwlshebni-sili_resized

Дърветата са верни приятели на човека, откакто свят светува. С короната си те ни осигуряват дебела сянка в горещите дни, но не само в това се изчерпват техните незаменими качества.

Още древните ни предци са знаели, че тези мощни растения могат да ни защитят от зли сили, да ни помогнат да се справим с душевни терзания, за излекуват тежки заболявания и да ни насочат към най-правилно решение, когато се намираме на кръстопът.

Затова те често са се разхождали в сред тях и им доверявали тайните си. Днес съвременните хора продължават да търсят усамотение сред природата, но сякаш единствено за да избягат от шума и стреса на големия град.

Трябва да знаем обаче, че дърветата, съставящи красивите гледки, които ни зареждащ с положителни емоции, са много повече от предмети. Според някои възрастни знахари те имат вълшебни свойства, които не бива да се подценяват.

1. Бреза

За нея се вярва, че защитава от зли духове и помага за вземане на правилни решения. Предпазва от депресия и дава увереност. Ако живеете близо до бреза, сте големи късметлии.

2. Ясен

Ясенът е дърво с безценни свойства. Смята се, че той може да ни накара да се преборим с лоши навици и зависимости. Препоръчва се много на хора, които не могат да се преборят с тютюнопушене, алкохолизъм и различни обсесии. Той калява волята и ни кара да сме по-уверени в себе си. Според някои твърдение престоят в близост до това дърво може да засили интуицията и да отключи гадателски способности.

3. Бук

Казват, че ако всеки ден посещавате бук за поне петнадесет минути, говорите му и се отнасяте нежно към него, ще се отървете от мигрена, депресия, страх, липса на тонус. Ако често страдате от главоболие, непременно опитайте този вариант за елиминиране на неразположението.

4. Кестен

Както плодовете на това дърво, така и самото то помагат за изчистване на лошата енергия. Затова и много народни лечители препоръчват винаги да носим кестен в джоба си или да го поставим в работното си пространство.

5. Дъб

Казват, че медитирането в близост до дъб прочиства съзнанието ни и ни помага да се концентрираме над наистина важните неща. Според някои поверия дъбът ни дарява и с дълголетие.

Източник: sanovnik.bg

Подобни публикации


loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme