ВИДЕО: Откриха мечка на Марс

mars-mecka_resized

В мрежата се появи видео на „мечка“, запечатана на снимка от Марс, съобщава Express.

Както пише изданието, „откритието“ принадлежи на група виртуални археолози, специализирани в изучаването на изпратени от Марс снимки.

На една от тях изследователите открили… животно. Според главния редактор на портала Ufo Sightings Daily Скот Уоринг съществото напомняло мечка, но с дълга опашка като на маймуна. Уфологът е на мнение, че в кадъра е попаднало живо същество, бродещо из скалите.

НАСА публикува снимките от Червената планета в открит достъп. Повечето от снимките са черно-бели, които предизвиква недоволството на астрономи и уфолози. Привържениците на конспиративни теории са убедени, че това се прави умишлено, за да може по-трудно да се съзрат признаци на марсиански живот.

Естествено, НАСА не коментира въпросната находка, тъй като в последно време подобни „открития“ стават все повече. Виртуалните археолози вече са намирали какво ли не на снимки от Марс – рак, жена, целуващи се извънземни, левитираща лъжица, саркофаг на загинал воин и дори статуя на Буда.

Учените приписват всички тези привидения на бурната фантазия на уфолозите. Причудливите форми се обясняват с ерозия, игра на сенки и парейдолия – оптична илюзия, при която виждаш това, което искаш да видиш.

Независимо от това подобни видеа са много популярни в мрежата. Ето и видеото с „марсианската мечка“ вече е предизвикало бурни спорове.

Източник: cosmos.actualno.com

Подобни публикации


loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme