Японски учени: Бученето в небесата е предвестник на неуправляема ядрена реакция, способна да взриви земята (ВИДЕО)

nebe-bucene_resized

По целия свят се регистрира загадъчен небесен тътен, от който се плашат и военните, и космическите агенции, от типа на НАСА. Раждат се най-фантастични и в същото време страшни теории и прогнози. Налице са и мълниеносните бури, които се случват все по-често и също в различни точки на Земята. Какво всъщност е това и предвестник ли е на Апокалипсиса?

Учените и до момента не са разбрали природата на мълниите и, основното, какво те пораждат освен електрически заряд? Например, гърмът, който съпровожда небесните светкавици, не може да бъде следствие само на електрическите разряди. Японски учени, внимателно изучаващи в последно време природата на мълниите, експериментално създаваха електрически разряди съпоставими с мълниите, но те издаваха много характерния трясък, познат ни още от уроците в училище по физика, но не и гръмове, пише esoreiter.ru.

Не случайно изследователите се опитват да проникнат в природата на термоядрените реакции на мълниите, което теоретично е известно още от миналия век. И японците успяха да докажат следното. Ето какво казва по този повод един от участниците в експериментите Теруаки Эното:

Ако се говори на опростен език, мълнията и гърмът са следствия от термоядрена реакция, която се случва в атмосферата, което се съпровожда още от взрив на гама излъчвания, който ние и успяхме да регистрираме. А сега си представете какво се случва в атмосферата при мълниеносна буря, например, регистрирана през май тази година над Англия и Франция, когато за 12 часа проблестяха над 100 000 мълнии – ядрени реакции.

Същото се повтори и през септември над Калифорния, а сега подобните мълниеносни бури стават все по-чести и едва ли не норма за планетата ни. Плюс това загадъчните небесни тръбни звуци по цялата Земя… Изглежда, че термоядрената реакция в атмосферата се стреми към своя критичен праг. Ако това се случи, то тя мигновено ще стане неконтролируема и ние ще получим – нито повече, нито по-малко – атомен взрив с размерите на нашата планета.

Превод и редакция: БЛИЦ

Подобни публикации


loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme