Страх скова Сибир! Очевидци загубиха ума и дума след мистерия в небето: Нашествие на извънземни или дупка в пространствено-времевия континуум? (ВИДЕО)

sibir-misteria_resized

Мистериозни светещи орбити се появиха в небето над Северен Сибир. Явлението предизвика възхищение и страх у хората. Някои го приеха за нашествие на извънземни.

„Излязох да изпуша цигара и си помислих, че идва края на света“, разказва свидетел. Друг определя видяното като „дупка в пространството-времевия континуум“.
„Голямото светещо кълбо се издигна зад дърветата и започна да се движи към мен“, споделя фотограф. Оказва се, че явлението е продукт на тестване на метателни оръжия.

Тестовете включвали изстрелване на балистична ракета – от Плесецк към тестовия полигон “Кура“ в Камчатка, както и три други от подводници, съобщават от Министерството на отбраната на Русия.

Получило се е рядко взаимодействие между дима от изгорелите газове на ракетата и светлина от слънчевите лъчи, обясняват учени.

Газовете от ракетата се разнасят в небето и ако слънчевата светлина ги улови, те стават видими и за хората на Земята.

Ако тестовете бяха направени няколко часа по-късно, може би мистериозните орбити нямаше да се появят. Но тъй като слънцето и ракетата са се „напаснали“ във времето и пространството, са позволили на човешкото въображение да се развихри.

Видеото може да видите тук: https://www.vbox7.com/play:92bdc8c046

Източник: “Дарик”

Подобни публикации


loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme