Като в романите: Бижута на Агата Кристи се появиха мистериозно (СНИМКИ)

Лейди Агата Кристи напомни за себе си по един толкова уникален начин, колкото уникални са нейните романи – мистериозно се появиха нейни бижута

Агата Кристи промени света на литературата с нейните увлекателни криминални романи, заплетени случаи, преплетени човешки съдби и любимите детективи Мис Марпъл и Еркюл Поаро.

Физическото съществуване на лейди Агата Кристи приключи през 1976 г. като сложи край на писането и появата на нови криминални романи.

Но ето, че в Англия се случи нещо, което сякаш е закачлив знак от самата Агата Кристи към нейните фенове и милиони почитатели по целия свят.

agatakristi1_resized
Лейди Агата Кристи ни изненада приятно и от Отвъдното

Част от вещите на световноизвестната английска майсторка на криминалния роман Агата Кристи са продадени през годините на търг. Точно на един от търговете през 2006 г. Дженифър Грант купила стар кожен куфар, принадлежал на Агата Кристи.

Новата собственичка отнесла покупката в своя дом в Източен Съсекс. Цената му е била £100.

Когато Дженифър отворила куфара, в него имало метална кутия за ценности, заработена с болтове към дъното на куфара.

За металната кутия ключ не е имало. Но пък и Дженифър не искала да я разбива, защото по този начин подклаждала своето въображение.

Един ден преди 4 години любопитството на Дженифър Грант взело връх и тя решила, че е крайно време да отвори кутията като разбие ключалката й.

agatakristi2_resized
Дженифър не отворила кутията за скъпоценности цели 4 години
agatakristi3_resizedТова са куфарът на Агата Кристи, металната кутия и кесийката със скъпоценности

Но съвсем не е очаквала да открие нещо кой знае какво в нея.

Каква била изненадата на англичанката, когато в купения от нея сандък на търг не просто имало вещи на гениалната Агата Кристи.

Там, в една малка велурена торбичка били скътани една брошка с диаманти и пръстен с три брилянта, които лейди Агата Кристи е носела.

Заедно с тях имало и няколко златни монети, които Дженифър оставя за спомен.

Самата лейди Агата Кристи е описала своята диамантена брошка и пръстен с три брилянта в своята автобиография. Дженифър Грант е чела биографията на Агата Кристи и била наясно, че бижутата при нея са личните скъпоценности на талантливата писателка.

agatakristi4_resizedДиамантената брошка и брилянтеният пръстен на лейди Агата Кристи,
с които отново ни напомни за себе си

Автор: Милена Христова

Източник: topactualno.com

Подобни публикации


loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme