Предсказанията на Блаватска

islandia-blavatska1_resizedИзлязлата от печат през 1888 година „Тайната доктрина” на Елена Блаватска заема абсолютно уникално място в историята на човешката мисъл. Отхвърлена от официалната наука на деветнадесети век, тя я е надживяла.

В „Тайната доктрина” се описва съществуването на човешки раси гиганти, чийто ръст постепенно е намалявал по време на еволюцията. Първите хора са били истински циклопи по сегашните мерки, те са достигали височина до 18 метра.

Как иначе да се обясни произходът на такива мегалитични съоръжения, като статуите на остров Пасха, архитектурните паметници в Южна Америка – Тиауанако, легендарния Стоунхендж и много други.

В книгата на Блаватска могат да се намерят провиденчески твърдения относно приближаването на ден, в който ще се наложат реформи в съвременните методи на науката, от самите учени.

luna_mystery_resizedТакава реформа е отказът от концепцията за съществуването само на физични закони, управляващи света. Прогресът в науката неизбежно ще накара изследователите да се обърнат към езотеричното учение, за изясняване на природата на анормалните явления.

Блаватска нарушила традиционната представа за празнотата, категорично заявявайки, че няма празнота в природата.

Едва в средата на двадесети век това парадоксално твърдение получило научно потвърждение: вакуумът е виртуално съсредоточаване на колосални енергии.

В „Тайната доктрина” Блаватска описва появата на нов тип хора – хората от Шестата раса. Според Блаватска тази раса ще се появи, след като катаклизми разрушат част от Европа и цялата арийска раса, а също така много от земите, свързани с границите на континента.

Новият тип хора, които ще се различават от сегашните по физически и умствени данни, ще е в пъти повече от съвременния тип хора, които ще доизживяват дните си на малки групи. Блаватска е била убедена, че първите представители на Шестата раса ще се появят в Америка, като продукт на смесването на гените на много нации.

Блаватска е предсказала също така, че предстои преминаването на Вселената през четири ери, по време на които ще изчезне учението на Буда такова, каквото го познаваме. Предстои нова златна епоха при преминаването на Вселената през новите ери.

Елена Блаватска е писала в „Тайната доктрина”: „Луната е доста по-стара от Земята, и именно на нея Земята дължи своето битие, въпреки всички противоположни обяснения на този факт от астрономи и геолози.”

Това твърдение било научно доказано едва през двадесети век с откриването на метода за радиовъглеродно определяне на възрастта на минералите и след доставянето на лунни проби от американските астронавти.

Блаватска знаела за еквивалентността на енергията и масата, което по-късно Айнщайн показал със знаменитата си формула E=mc2. Тя знаела и за фактора за изразяване на скоростта на светлината в квадрата на това уравнение. Тя предсказала фотона, който открил Айнщайн, обяснявайки явлението на фотоелектрическия ефект.

Автор: Жана Георгиева

Източник: sanovnik.bg

loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme