Кога душата е изпълнила мисията си на Земята

dusha-misia1_resized

Според много хора, които вярват в прераждането на душата, всеки човек идва на този свят, за да изпълни душата му определена мисия.

Когато тази мисия е изпълнена, душата му ще се извиси на друго, по-висше ниво, и след няколко прераждания ще успее да стигне до нирвана – състояние на вечно блаженство.

Всяка човешка душа трябва да изпълни различна мисия, но като цяло за човешките души има една обща мисия – да изпълнят дълга си към света, в който живеят.

Всяка човешка душа трябва да стигне до вътрешен покой и до способността да може самостоятелно да се ориентира. Това се постига само посредством добри постъпки по време на земния живот, както и чрез опрощаване на грешките на другите.

dusha-misia2_resized

Не трябва да се изпитва омраза към някого, който ви е причинил злини – той така или иначе ще бъде наказан за това, а вие натрупвате негативизъм, който ви пречи да живеете. Този негативизъм се натрупва и в душата ви и й пречи да изпълни докрай мисията си.

Така например някои души имат мисията да помагат на други, докато има души, чиято мисия е да се научат да прощават и да дават свобода на тези, които са им близки.

Докато е жив, човек трябва да работи за изпълнение на мисията си – всеки е в състояние да усети каква е тя, стига да не се обвива в облак от негативизъм, омраза и завист.
dusha-misia3_resizedСъщевременно трябва да успява да изпълнява и ежедневните си задължения, които пък не трябва да пречат на духовното му просветление.

Духовната безкопромисност е важна за изпълнението на мисията на душата на този свят. Във всяко друго отношение може да се допускат компромиси в името на доброто.

Много често хората, които се връщат от онзи свят, след като са били в клинична смърт, споделят, че са видели същество, което им е казало, че не са изпълнили мисията си на земята и имат още време, за да го направят.

Когато душата е изпълнила мисията си на земята, след смъртта на човека не се лута, а спокойно преминава към следващата фаза на развитие.

Понякога, когато душата не е изпълнила мисията си на земята, духът на човека е неспокоен и постоянно се връща при близките си.

Автор: Жана Георгиева

Източник: sanovnik.bg

Подобни публикации


loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme